İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, seçimlerin ardından Belediye Başkanı Başdeğirmen’e tanıdıkları ‘oryantasyon’ sürecinin sona erdiğini belirterek, “Artık niyetlere değil, icraatlara bakacağız. ITKM konusunda da iyi niyetli bir yaklaşım vardır, yoktur tartışmıyoruz. Hatalı bir protokol var. Ve karşısında duracağız” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, partisinin yerel seçimlerin ardından AK Parti’li Isparta Belediyesi’ne ve Başkan Başdeğirmen’e tanıdıkları hazırlık, uyum, tanıma, alışma süreci olarak adlandırılan ‘oryantasyon’ sürecinin sona erdiğini açıkladı.

Başkan Tandoğan, “Seçimlerin üzerinden 7 ay kadar bir zaman geçti. Herkes tanıyacağını tanıdı, alışacağına alıştı. Biz bu süreçte yapılan bazı hataları iyi niyet ekseninde değerlendirdik. Ancak, bu oryantasyon süreci bizim açımızdan bitmiştir. Bu noktadan sonra tabiri caizse niyet okuyucu olmayacağız. Uygulamalara icraatlara bakacağız” dedi.

ALDATILDIK MI DİYECEKLER?
Isparta Ticaret Kültür Merkezi (ITKM) tartışmalarına da değinen Tandoğan, “Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ITKM konusunda hatalı uygulamalar olduğu çok net ortada. TMSF ile yapılan ve meclisin önüne getirilen protokol büyük bir hata. Belediyemizin elinde garanti durumunda olan 70 dükkanı vermek, önceki dönemin hatalarının üzerine hata eklemek anlamı taşıyor. Önümüzde bir örnek var. Daha önce 111 dükkan encümen tarafından verildi, firma kredi kullandı. Ama ITKM’ye çivi bile çakmadan, o kredi ile Antalya’daki işini çözdü. Yarın 70 dükkanın böyle bir akıbetle karşılaşması sonrasında bu protokole imza atılmasını isteyen Başkan Başdeğirmen, ‘Aldatıldık’ mı diyecek?” sorusunu yöneltti.

PROTOKOLDE TESLİMİYET VAR
“Bu protokolde teslimiyet var” ifadelerini kullanan İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, “Sayın Başdeğirmen cesur olmayı öneriyor. Haklı da sayılır. Ama Don Kişot olup, yel değirmenleri ile savaşmaya gerek yok. Bu protokolde teslimiyet var. Riske edilecek olan Isparta’nın geleceği ve menfaatleridir. İYİ Parti olarak hiç bir zaman Ispartamızın aleyhinde bir karara onay vermeyeceğiz, dik duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bizler de İYİ Parti olarak Ispartalı olarak ITKM’ nin Ispartalıların menfaatine olacak şekilde hizmete açılmasını istiyoruz. Ancak cahil cesaretiyle gerekli önlem ve düzenlemeleri oluşturmadan hareket edilmesine karşıyız. Girilecek risk çok büyük. ITKM üzerinde öngörülebilen bir riske girmek cesaret değildir. Sayın Başdeğirmen de İYİ Parti olarak doğru olan, kamu yararına olan her karara parti gözetmeden destek olacağımızı bilmektedir. Ama algı oluşturma çabası yanlıştır. Kendisine Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) sözünü hatırlatmak isteriz “Cahilde cesaret çok olurmuş”

YENİ SORUN YUMAKLARI YARATILMASIN DİYE İKAZ EDİYORUZ
ITKM’de belediyemiz ve yüklenici firma arasında yapılacak olan protokolde mülkiyeti Isparta Belediyesine ait 70 adet dükkanın tamamının sözleşmenin imzalanması ile birlikte yüklenici firmaya devrini doğru bulmuyoruz. Biz bu 70 dükkanın işin yapımı aşamalarında bir nevi hak ediş gibi inşaat belirli oranlarda tamamlandıkça peyder pey verilmesi üzerinde duruyoruz. Bu konuda yeni bir yanlış yapılmaması, olası yeni bir dizi sorun yumağı daha yaratmaması adına ikaz ediyoruz” diye konuştu.

GEÇMİŞ DÖNEM KAMU ZARARLARI
İÇİN NEDEN DAVA AÇMIYORSUN?

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in “Ben bu belediyeye tamirci olarak gelmedim” şeklindeki açıklamalarına da göndermede bulunan İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, “Eğer bu belediyeye tamirci olarak gelmediyseniz. Geçmiş dönemdeki hatalı, kusurlu yatırımları bahane etmeden, yeni yatırım planları üzerinde durursunuz. Geçmiş dönemden kaynaklanan kamu zararları için de davalarınızı açarsınız. O zaman biz de sizin arkanızda dururuz. Otogar projesi muamma, 45 bin metrekare alan kamulaştırma sorunu ile yüz yüze. Otoparklar çöküyor. Belediyenin karşısındaki otopark kapatıldı. Güçlendirilecekmiş. Şimdi burada kamu zararı yok mu? Elbette var. O zaman açacaksın davayı kamu zararını gözler önüne sereceksin ve Isparta’nın hakkını hukukunu korumuş olacaksın. Adalet bunu gerektirir” diye konuştu.

ISPARTA KAN KAYBEDİYOR
Isparta’nın her geçen gün kan kaybettiğini ileri süren Tandoğan, “Gelirken dediler ki, iktidarın imkanlarını Isparta’ya yağdıracağız. Kaynak sorunumuz kalmayacak. Şimdi ne diyorlar, para yok. Para yok ne demek? Hani iktidarın nimetleri nerede? Hani adalet, hani kalkınma?” dedi.

GÖLGE BELEDİYE
Tandoğan, “Bugünden itibaren, bir gölge belediye gibi çalışacağız. Önergelerimiz, önerilerimiz, eleştirilerimiz bugünkülere göre biraz daha sert olacak. Ancak yapıcı muhalefet prensibimizden de asla ödün vermeyeceğiz. Belediyenin daha verimli çalışması için, hem meclis üyelerimiz hem parti teşkilatımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek. Amacımızın asla bağcıyı dövmek olmadığının altını çiziyorum. Üzüm yemek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.