Isparta Valisi Memduh Oğuz, kan bağışında bulunarak, vatandaşlara da düzenli kan bağışı yapmaları yönünde çağrıda bulundu.
Oğuz, Kızılay Kan Merkezi'ne giderek, kan bağışında bulundu. İstanbul'da bir hasta için kan lazım olduğunu, iyi bir hekimin yardımcı olarak kan bağışında bulunduğunu ve hastanın sağlığına kavuştuğunu anlatan Oğuz, kendisinin de başka hastalara çare olmak amacıyla kan bağışında bulunma kararı aldığını kaydetti.
Kızılay Kan Merkezi'ne gelerek kan bağışında bulunduğu için mutlu ve huzurlu olduğunu aktaran Oğuz, kan vermenin çok önemli toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirtti. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Oğuz, ''Verdiğiniz kanla hayat kurtarabilirsiniz, gelin düzenli kan bağışında bulunalım'' dedi.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel de, Vali Oğuz'un bu hareketinin topluma örnek olması temennisinde bulunarak, kan bağışının artması gerektiğini savundu. Kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğu bilincinin uyanması gerektiğini aktaran Kılınçel, ''Vatandaşlarımızı hem kendi sağlıkları için hem de ihtiyaç sahiplerine vermek üzere kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Çünkü kan sadece insanlardan karşılanmakta bunu unutmamalarını rica ediyoruz'' dedi.
Kan Bağışı Uzmanı Şeyda Avan, Vali Oğuz'un bir öncülük ederek, kan bağışında bulunduğunu ve bu duyarlılığın tüm vatandaşlara yansımasını temenni ettiklerini belirtti.