Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında sürekli kan bağışında bulunanları plaket ve altın madalya ile ödüllendirdi.
Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Şerafettin Kılınçel, merkezde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 14 Haziran'ın Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü olarak kutlandığını belirtti. Bugün milyonlarca kişinin hayatlarını, kanlarını özgürce, hiçbir karılık beklemeden bağışlayan kişilere borçlu olduğunu ifade eden Kılınçel, gönüllü ve sürekli kan bağışının bu açıdan hayati önem taşıdığını bildirdi.
Isparta'da düzenli kan bağışında bulunanları onore etmek amacıyla bir tören düzenlediklerini söyleyen Kılınçel, sözlerine şöyle devam etti:
''Gönüllü ve sürekli kan veren bağışçılar, güvenli kan kaynağının esas kısmını oluşturmaktadır. Kanın sürekli bağışçılardan elde edilmesi, bağışçılar, hasta ve hasta yakınları için olduğu kadar, doktorlar için de hayati önem taşımaktadır. Çünkü bir çok hastalığın tedavisi, HIV, Hepatit gibi kanla bulaşan enfeksiyonlarla düşük seviyede ilişkili olan, gönüllü ve sürekli olarak bağışta bulunan kişilerden alınan kanlarla mümkün olmaktadır.''
Törende 45 ve üzeri kan bağışında bulunan 7 kişiye plaket, 35 ve üzeri kan bağışında bulunan 11 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri kan bağışında bulunan 16 kişiye gümüş madalya, 10 ve üzeri kan bağışında bulunmuş 60 kişiye de bronz madalya verildi.