Kar-Buz markası altında damacana ve bardak su imalatı yapılıp, maliyetine satılacak. Ama... Neredeyse her sokağında çeşme bulunan Isparta'nın en meşhur çeşmesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunur. Yazın çarşıya çıkıldığı zaman serinlemek için suyu buz gibi akardı. Çeşme hala duruyor ama o eski buz gibi suyu artık. Halk arasında 'Karbuz çeşmesinden su için Isparta'dan gidemez' diye bir inanışın varlığı da herkes tarafından bilinir. Isparta Belediyesi, yıllardır kendiliğinden oluşan 'Karbuz' markasını ekonomiye kazandırmak için 2009'dan bu yana bir çalışma yürütüyor. Ancak henüz bir sonuç alınamadı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Isparta'yı ziyaretinde 'Belediye Su Şişeleme Fabrikası Projesi' yeniden gündeme geldi. Bu proje zihinlerde yeniden canlandı.
 
MENBA SUYU DEĞERLENDİRİLECEK
Isparta Belediyesi, Andık Deresi ve çevresinde boşa akan, kayıp verilen menba suyunu cazibeli bir şekilde şehir şebekesine kazandırıldı. Suyun şebekeye cazibeli bir şekilde basılabilmesi için tepe noktalarda su depoları yapıldı. Yılda 5 milyon m2 kapasitesinde su, şehir içme şebekesi aracılığıyla halka veriliyor. Darıderesi 1 Göleti ile yeterli olmadığı durumlarda Eğirdir Gölü'nde basılan su harmanlanarak halkın hizmetine sunuluyor.
 
KAR-BUZ MARKASI
Isparta Belediyesi, Başkan Günaydın'ın 2009 seçimlerinde vaat ettiği 'şişeleme fabrikası' projesini hayata geçirmek için 7-8 yıldır uğraş veriyor. Andık mevkiinden getirilen menba suyunun yüzde 1'inin ayrılarak su şişeleme alanında kullanılması hedefleniyor. Yılda 50 bin ton su, kuralacak tesisde şişelendikten sonra halka maliyetine fiyatla satılacak. Piyasaya sunulacak ürünün markası da belli: Kar-Buz. Isparta halkının yabancı olmadığı Kar-Buz, damacana ve bardak su şeklinde şişelendikten sonra evlere ve işyerlerine pazarlanacak.
 
MİLLİ PARKLAR'DAN İZİN ALINMASI GEREKİYOR
Ancak bu iş için küçük bir engel bulunuyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Belediyeyi ziyaretinde gündeme getirdi. Andık mevkiinden Atık Su Arıtma Tesisi'ne kadar geterilen kaynak suyunun şişelenebilmesi için Milli Parklar Genel MüdürlüğüRnün 'ticari olarak kullanılabilir' iznini vermesi gerekiyor. Bu izin alındıktan sonra Belediye, Atık Su Arıtma Tesisi içerisinde 800 bin TL'lik maliyetle şişeleme tesisi kuracak. Tesis kurulduktan sonra menba suyu öncelikli damacana olarak şişelenecek. Kar-Biz isminde de maliyeti fiyatına satılacak.