Kış aylarında soğuğu ve ayazı ile meşhur Isparta’da vatandaşlar güne kar sürprizi ile uyandı. Kar şehri adeta bir gelin gibi beyaza büründü.

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETREYİ GEÇTİ
Gece yarısı başlayan kar yağışı, günün ilk ışıklarına kadar sürdü ve halen de devam ediyor.  Kar kalınlığı, şehir merkezinde 5 santimi geçerken, yüksek kesimlerde 20 santime ulaştı. Sabah güne karla uyanan vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Kış lastiği takmayan sürücüler ise trafikte güçlük çekti. Emniyet Yetkilileri olası kazalara karşı vatandaşları kış lastiği konusunda uyardı.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ MUTLU…
Akdeniz’in incisi ve kış turizminin gözde merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi, kar yağışıyla beyaza büründü. Aralık ayının son haftası başlayan kayak sezonu için yerli ve yabancı turistler otellerde yerlerini aldı.
Meteorolojinin iki gün önce yaptığı uyarı yerini buldu ve geceden itibaren Isparta şehir merkezinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Şehir merkezi beyaza büründü.  

ŞEHİRDE GÜZEL MANZARALAR OLUŞTU
Sabah işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar karla birlikte çok güzel bir manzara ile karşılaştı. Kar yağışının ulaşımda sıkıntılara yol açsa da görüntü bakımından güzel bir manzara oluşturması dikkat çekti.

KAR YAĞIŞI YARIN DA DEVAM EDECEK…
Öte yandan, meteoroloji Isparta’daki kar yağışının yarın da devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Bu konuda yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, şehirde 7 Ocak Salı gününün de kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 8 Ocak Çarşamba günü hava parçalı çok bulutlu olurken, 9 Ocak Perşembe günü ise güneş kendini gösterecek ve hava parçalı bulutlu olacak.