Ziraat odası Başkanı Bayram Kutlu, karın yağmasıyla bolluk beklediklerini söyledi.

Ocak ayında süren yağışlar üreticiyi mutlu etti. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu özellikle yağan karın bolluk bereket getireceğini iletti.

Ekim - Kasım aylarının kurak geçtiğini yağmurların olmamasının üreticiyi korkuttuğunu kaydeden Kutlu, "Fakat yağışlarımız başladı ve ekimde rahatladık. Karın yağması bizim için veli nimet. İnsan sağlığı açısından tutunda her şeye çok faydalı.

Kar, ekinler açısından da çok ideal bir yorgan görevini yapıyor" dedi.
Karın toprakta'^avaş yavaş eriyip tabana karışmasıyla yeraltı sularının beslendiğini söyleyen Kutlu," Yer altı suyu zengin olursa bundan çiftçi de karlı çıkar. Çünkü çiftçi arazilerin yüzde 70'ini yeraltı sularıyla suluyor.

Yeraltı suları çoğalırsa daha rahat çalışıyoruz. Biz kar yağdığında bereket yağıyor deriz" diye konuştu.
 

TABİ AFETLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Öte yandan Antalya'da etkili olan aşırı yağışların seraları zarar görmesine neden olduğunu kaydeden Kutlu, "Az ürün her zaman sebze ve meyvenin pahalı olacağını gösterir.

Şuan ürün az olunca üretici talebe cevap veremiyor. Bundan tüketicimizde zarar görüyor. Üreticimiz boi üretsin ürünümüz bol olsun bizde kazanalım tüketicide kazansın hem de ucuza yesin.

Tabi tabiatın önüne geçilemiyor tabi afetler oluyor seralar zarar görüyor üreticinin arazisindeki ürün zarar gördüğünden piyasaya pazara da yansıyor.

Zarar gören ürünlerin yerine yenileri yetiştiriliyor haliyle 1 - 1,5 ay daha pazar da fiyatlar yüksek devam eder daha sonra düşüşe geçeceğini tahmin ediyorum" görüşünü iletti.