Isparta'da sonyılların en soğuk kışı yaşanıyor. Günlerdir yağması beklenen kar bir türlü yağmadı. Önceki gece termometreler (-10) dereceyi gösterdi. Kar yağışı gerçekleşmeyince sert soğuk ve ayaz hayatı olumsuz etkiliyor. 
 
Ocak ayının ilk haftası tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da son derece soğuk geçiyor. Tüm yurtta özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illerde yoğun kar yağışı yaşanırken, Meteoroloji tarafından dört gündür Isparta'da 'kar yağışı' göstermesine rağmen beklenen kar bir türlü yağmadı. Bu durum şehirde 'kuru ayaz' yaşanmasına neden oldu ve sert ayaz tüm etkisiyle devam ediyor. 
 
YÜKSEK YERLERE KAR YAĞDI ŞEHİR MERKEZİNE YAĞMADI 
 
Başta 2635 Rakımlı Davraz Dağı ve Davraz Kayak Merkezi olmak üzere şehrin yüksek yerlerine kar yağışı gerçekleşti. Ancak, şehir merkezi henüz karla tanışamadı. Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Akdeniz bölgesinde ve özellikle Isparta'nın içinde bulunduğu iç kesimlerde soğuk hava etkili oluyor.
 
BUGÜN GECE (-8) DERECEYİ GÖRECEĞİZ
 
Isparta'da önceki gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere (-9) derece ölçülürken, gündüz sıcaklığı dahi eksi dereceye düştü ve dün (-2) derece olarak ölçüldü. Isparta'da bugün ise gece sıcaklığı (-8) gündüz sıcaklığı ise 1 derece olması bekleniyor. Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerinde bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. İnsanlar cadde ve sokaklarda yürürken soğuktanetkilenmemek için koyu giyindiler ve her taraflarını örterek ilerleyebildiler. 
 
HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK
 
Meteoroloji ise hava sıcaklıklarının bugünden itibaren ısınmaya başlayacağı ve bugün (-8) olan hava sıcaklığının yarın (-5)'e Cuma günü ise (0)'a ve Cumartesi günü de 2 dereceye yükseleceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Gündüz sıcaklıkları ise 0 dereceden başlayarak 6 dereceye kadar yükselecek.