Dünya çapında Müslüman olmayan ülkeler tarafından başlatılan Black Friday (kara cuma) indirim kampanyası, cuma namazı çıkışında Isparta’da protesto edildi. İmam Hatip Okulları Platformu öncülüğünde, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Saadet Partisi Kadın Kolları ve Anadolu Gençlik Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı, Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kent merkezindeki Mimar Sinan Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında İmam Hatip öğrencilerinin yoğunlukta olduğu gözlenirken, çevreden geçen vatandaşlar da tepkilere kayıtsız kalmadı. Besmele ve Kur’an-ı Kerim’deki Cuma Suresi’nin 9’uncu ayetinin okunmasıyla başlayan basın açıklamasını Ispartalı İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına 12’nci sınıf öğrencisi Fatih Çelik okudu.

Değerli Basın Mensupları ;

Son  günlerde , önce yabancı ülkelerde daha sonrta ülkemiz genelindeki  Avm’ lerde , indirim adı altında  Black Friday uygulamaları başlatıldı. Bu uygulamaların menşei  olan ülkeler ve zihniyetleri bellidir.   Bizler için mübarek olan CUMA  günümüzün hiçbir ad altında istismar edilmesine  asla müsaade etmeyeceğiz.

Cumamızı kapitalizmin  kirli emellerine alet ettirmeyeceğiz. Kutsalımızı çiğnetmeyeceğiz.

 ‘’ Kim bir kavme benzerse , o , onlardandır ’’ Hadisi Şerifine uyup , asla kafirlere benzemeyeceğiz.  Zira bizler biliyoruz ki ; İSLAM TEK MİLLETTİR , KÜFÜR TEK MİLLET .
Müslüman , Cumasına ,  ‘’ Ne olacak işte , indirimli alışveriş yapıyoruz ‘’ gözüyle bakmaz , bakamaz !  Bu çarpık bir bakış açısıdır. Bu çarpık bakış açısını Arif Nihat Asya bakınız nasıl özetliyor :
  

Bize bir nazar oldu ,  Cumamız Pazar oldu ,
Bize ne oldu ise , hep , azar azar oldu …

    
Bugün ülkemizi , düzmece mahkemelerinde   yargılamaya kalkışanlardan , terör örgütleri ile iş tutanlardan ve bunların  siyonist  akrabalarından bize dost olmaz. Onların dostluklarını da , zihniyetlerini de  indirimlerini de istemiyoruz. Biz Çanakkale de , günlük yarım ekmekle , yedi düvele meydan okumuş bir neslin evlatlarıyız. Acımızdan ölürüz, gavurun Cumamızı kara etmesine müsaade etmeyiz. Bu da böyle bilinmelidir.

Bizler  İmam Hatip Nesli olarak diyoruz ki ; Batılıların bizleri hayal ettikleri  ve görmek istedikleri gibi  NAMAZ KILAN KÖLELER OLMAYACAĞIZ !
Şeytanın uşaklarının , Allah’ın mübarek kıldığı günü, kara ilan ederek , bizi aşağılamalarına müsaade etmeyeceğiz.
Buna alet olan Türkiye’deki firmalara çağrımız şudur : Pazarlama taktiklerinizde topluma ait olmayan sloganlar , hedef kitlenizi genişletmez , tam aksine daraltır. Bu yaptığınız büyük bir hatadır, cami duvarına işemektir. Tavsiyemiz bu hatanızdan derhal dönmenizdir.
Buradan yine  tüm esnaflarımıza ve halkımıza sesleniyoruz :  Cumamıza kara diyen zihniyetin  NOELİ yaklaşıyor.  Size yine en cazip reklamlarla yaklaşacaklar. Sakın ola meyletmeyiniz ! MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ !

Cumamıza kara diyenlerin , kapitalist sofralarına meze olmayalım. Bir Hıristiyan Kültürü olan Noeli evlerimize ve sofralarımıza yaklaştırmayalım.
Cenab-ı Allah Bakara suresi 145. Ayeti Kerimede : ‘’ Andolsun, sen kendilerine kitap verilenlere her türlü mucizeyi getirsende, onlar senin kıblene uymazlar. Sen de onların kıblelerine uyacak değilsin. Onlar birbirlerinin kıblesine de uymazlar. Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzularına dönecek olursan , işte o zaman sen , zalimlerden olursun ‘’  buyuruyor.

Evet Ey Müslüman  ! Sen hiç seni taklit eden bir gayrimüslim gördün mü ki ; onlara uyup zalimlerden olmak istiyorsun ?

Titre ve kendine dön Müslüman !
    
Bizler Ispartalı İmam Hatip öğrencileri olarak , İstiklal Şairimiz merhum Akif’in ifadesiyle :

Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek ,

İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek … dedik  ve  Rabbimizin huzurundaki bu haykırışımıza sizleri de şahit tutmak istedik. Şahit misiniz ?
   

    Karanlık boğsa yarınlarımı ,
    Savunurum ben umutlarımı
    Korkma düşürmem sancağımı
    Küllerinden doğar  İMAM HATİPLİ

    Allah’ın yolunda , Nebinin kolunda 
    Ufka bayrak açan , yoluna nur saçan ,
    Ümmetin ümidi, mazlumun umudu,
    Hem gönlü , hem ilmi, İşte  İMAM HATİPLİ

    İmanla dolu yürekleriyle,
    Ufku kuşatmış gözleriyle,
    Çağları aşan dilekleriyle
    Küllerinden doğar İMAM HATİPLİ ..

    Katılımınız ve verdiğiniz destek için hepinize teşekkürlerimizi sunuyor , Allah’a emanet ediyoruz.        
    

 ISPARTALI İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ

Black Friday’e yönelik tepki sloganları ile devam eden protesto, basın açıklamasının tamamlanmasının ardından olaysız şekilde son buldu.