Kara Havacılık Okulu inşaatının yüklenici firma olan Koçoğlu'nun iflas ettiği gerekçesiyle 2 yıl gecikebileceği ileri sürülmüştü. Firma sahibi Şükrü Koçoğlu, yatırımın devam etmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Firma olarak sadece iflas erteleme kararı aldık. Ispartalılar rahat olsun. İnşaat bitecek" dedi.
  
Ankara Güvercinlik'te bulunan Kara Havacılık Okulu'nun Isparta’ya taşınması için büyük uğraşlar verilmiş ve girişimler sonucunda 21 Ocak 2011 tarihinde Süleyman Demirel Havalimanı'nın yanındaki 100 bin m2'lik alana taşınması için ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi Afyonkarahisar merkezli Koçoğlu İnşaat kazanarak, çalışmalara başlamıştı. Ancak 2015 Haziran ayma bitirilmesi planlanan inşaatla ilgili geçtiğimiz hafta şok bir gelişme yaşandı. Yüklenici firmanın iflas ettiği, bu yüzden de inşaatın 2 yıl gecikebileceği ileri sürüldü. Koçoğlu İnşaat Sahibi Şükrü Koçoğlu, yaptığı açıklamada inşaatın. gecikmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

ISPARTALILAR RAHAT OLSUN

Firma olarak sadece iflas erteleme karan aldıklarını belirten Koçoğlu, "İhale şartnamesine göre inşaatın 2015 Haziran ayına kadar bitmesi gerekiyor. Biz çalışmalarımızı önümüzdeki haftadan itibaren hızlandırarak, daha önce bitireceğiz. İnşaatın büyük bölümü zaten bitti. Ispartalılar rahat olsun. Biz bu yatırımı bitireceğiz" şeklinde konuştu.