Isparta İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir, mülkiyeti il özel idareye ait olan eski özel idare binasının arsasına ne yapılacağına Isparta İl Genel Meclisi'nin karar vereceğini söyledi. Isparta Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı MHP'li Metin Kaya'nın İl Özel İdare binasıyla ilgili 'Ancak belediye meclisi karar verir' yöndeki açıklamalarına İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir'den tepki geldi. Eski özel idare binasının mülkiyetinin il özel idaresine ait olduğunu hatırlatan Özdemir, "O binanın yerine ne yapılmasına karar verecek merci belediye meclisi değildir.

Belediye ancak imar planı ve değişiklikleriyle ilgili çalışmaları yapmakla görevlidir. Komisyon başkanı Kaya'nın düşünmeden konuştuğu kanaatindeyim" dedi.    Özdemir, şehirde yapımı yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ile 600 yataklı sağlık kampüsünün olduğunu hatırlatarak, kentin göbeğindeki bu binanın da yapımının yılan hikayesine dönüştürülmesini engellemek için acele ettiklerini anlattı.

Binanın otel yapılması kararının vatandaşlarla yapılan anket sonucunda verildiğini, kafalarına göre gelişi güzel hareket etmediklerini ifade eden Özdemir, "Biz binanın kamusal alandan ticari alana çevrilmesi için belediyeye müracaatlarımızı yaptık. Belediye meclisinin karar alması gerekiyor. Buranın ticari alana dönüştürülmesiyle birlikte belediyeye de gelir sağlanacaktır." diye konuştu.    Fevzi Özdemir, eski binanın yerine beş yıldızlı içerisinde sosyal ve kültürel amaçlı salonların olacağını kaydetti.