Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Peygamber Efendimizi Anlamak’ konulu konferans düzenlendi. Programda ayrıca İlahi Sanatçısı Mustafa Demirci’de seslendirdiği ilahileriyle programa renk katarken, semazen gösterisi de yer aldı.

Isparta Belediyesi büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda Prof. Dr. Mustafa Kartataş ‘Peygamber Efendimizi Anlamak’ konulu konferans verdi. Binlerce kişinin katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Değerli hocamız Peygamberimiz hakkında ve yaşayışı hakkında bilgiler verecek. Özel ve önemli bir günde bir aradayız. İnşallah bu güzel sohbeti, güzel inancı, ruhumuzu yükselteceğiz inancındayım. Konferans bittikten sonra bu kapıdan çıkarken, büyük bir sevinç, mutluluk ve huzur içerisinde ayrılırız diyorum. En büyük güzellik mutluluk, sevgi, saygı işte budur, inançtır, sevgidir. Bu Gökkubbe altında bunu yaşayalım istedik. Mustafa Karataş hocamıza daha önceki geldiğinde güzel büyük bir yapacağımızın sözünü vermiştim. Çünkü salonlara sığmıyorduk. Bu büyük tesisin yapılışının bir sebebi de Mustafa Hocamızdır. Bütün Isparta’yı içerisine alabilecek bir tesis yapacağız dedik ve verdiğimiz bu söz yerine geldi” dedi. 

Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından İlahi Sanatçısı Mustafa Demirci Semazen eşliğinde birbirinden güzel ilahileri Ispartalılar için seslendirdi. Demirci, Ispartalılarla buluşmaktan mutlu olduğunu, bu buluşmaya vesile olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Demirci, “Bizi sizlerle buluşturduğu için Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

‘Peygamber Efendimizi Anlamak’ konulu konferansını vermek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Mustafa Karataş ta, 5-6 yıl önce şehre geldiğinde salona sığamadıklarını söyleyerek, “Salonlar küçüktü, sığmıyorduk. O gün Başkan elimi tuttu ve ‘sana söz veriyorum, büyük bir salon yapacağım’ demişti. Bugün böylesine büyük bir salonu kazandırdığı için yüksek mimar başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’de enderine az rastlanabilecek bir tesisi Gökkubbe’yi kazandırdı. Bizleri bu Gökkubbe altında bir araya getiren Başkanımıza teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) efendimizi anlamanın önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimizi 3 ayrı başlık altında dinleyicilere anlattı. Asrı Muhammed, Aşkı Muhammed ve Ahlaki Muhammed başlıları altında dinleyicilere ‘Peygamber Efendimizi Anlamak’ konulu konferans veren Karataş,  “O’nu anlatmaya söz, mürekkepler yetmez” dedi. Peygamber Efendimizin dünyaya gelmeden önceki insanlığın içinde bulunduğu durumu anlatan ve gerçekleştirilen zulümlerden bahseden Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimizin aynı zamanda bir muallim, devlet adamı, camide imam, ordunun başı olduğunu dile getirerek O’nun örnek alınması gerekliliğine işaret etti. Karataş, “Peygamber Efendimizi doğru tanıyalım. Peygamber Efendimize benzemek zorundayız, bu sadece kılık, kıyafeti ile değil, O’nun sünnetini iyi bilmeliyiz” görüşünde bulunurken, Peygamber Efendimizin sünnetleri ile ilgili bilgiler aktardı. Binlerce izleyenin pür dikkat izlediği konferansta Peygamber Efendimizin istişareye büyük önem verdiğine değindi. “Peygamber Efendimiz gibi istişare etmek zorundayız. Çoğunluğa uymak zorundayız. Çoğunluğa uymakta bereket vardır. En akıllı insan başkasının aklını kullanan insandır” diyerek istişarenin önemine vurgu yaptı. 

Dünyada sevginin çoğalması gerekliliğine işaret eden Prof. Dr. Mustafa Karataş, insanların yaratılıştan mükemmel olduğunu dile getirerek, Peygamber Efendimizin ahlakını yaşamamız için Kur’an-ı bilmemiz gerektiğine işaret etti. Hadis ve ayetlerle Peygamber Efendimizi anlatan Prof. Dr. Mustafa Karataş, çocukların Peygamber Efendimizi tanıtarak büyütmemiz gerektiğini ifade ederek, “Bu din yaşatmak için gelmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed kendisi için değil, başkaları için yaşamıştır. Ne zamanki başkaları için yaşarsak Peygamber Efendimize benzeriz” şeklinde konuştu.