Karavan turizminin merkezi olmayı hedefleyen Gelendost Belediyesi, Türkiye kamp ve karavan turizm tanıtım hareketi etkinliğinin ilkini Çarşamba günü gerçekleştirdi. Elma üretimi ve Miryokefalon Zaferi’nin ardından karavan turizmiyle de sesini ülke genelinde duyurmak isteyen ilçeye 60 karavan ve yaklaşık 100 kişi farklı illerden gelerek konaklama gerçekleştirdi.

Gelendost’un tarihi ve görsel güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek etkinlik için ilçeye gelen misafirler Eğirdir Gölü kıyısında yer alan Hüyük Tepesi ‘nde oluşturulan kamp alanına karavanlarıyla yerleştirildi. Gelendost Belediyesi ve Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği işbirliğinde gerçekleşen etkinlik çerçevesinde ilçeye ulaşan karavancılar Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mesut Demir ve İlçe Emniyet Müdürü Soner Topal tarafından ilçe girişinde karşıladı. Sonrasında belediye tarafından Türk bayraklarıyla donatılan araçlar klakson sesleri ve konvoy halinde hareketle belediye binası önünde buluştular. Misafirlere hoş geldiniz hitabıyla burada gerçekleşen törende gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız turizmde kamp ve karavan tanıtım hareketi yaptıklarını, benzer bir etkinliği daha önce Karadeniz’de gerçekleştirdiklerini ifade ederek,’’Bu etkinlik ikinci ayağımız. Afyon’dan başladık ve ilk olarak Frigya vadileri kamp ve karavan Festivali’ne katıldık. Yaklaşık bir ay önce yapılan davet üzere oradan da buraya geldik. Bölgeye toplu olarak ilk gelişimiz. Gelendost’u tanımış ve tanıtmış olacağız. Otuz bin kişilik bir grubuz ve sosyal medya üzerinden beş yüz bin kişiye ulaşıyoruz. Burada açılacak bir kamp merkezinin hazırlığını yapacağız. Yöreyi ve ürünlerini tanıyacağız. Tarihsel olarak biz karavancıların dikkatini çekmişti. Karavancılar organik beslenmeyi sever. Bölgelerin seçiminde de yeşil, sessiz ve bir de yiyeceklerin organik olmasına, onun dışında tarihi dokuya ve deniz ya da su kıyısı olma özelliklerine özen gösteririz. Sessiz ve huzurlu bölgeleri tercih ederiz’’ dedi.
Gelendost Kaymakamı Mehmet Kılıç ’’Başkanımızla istişare içinde olduk.

Hüyük Tepesi mesire alanı içinde onları misafir etmek istedik. Hem ilçemizin tanıtımı açısından, hem de misafirperverliğimizi göstermemiz açısından böyle bir etkinlik düzenledik. Üç gün süresince onları burada en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. İlçenin tanıtımına katkı koyacağına inandığımız bu etkinliğin ileriki yıllarda da devamını diliyoruz. Geçtiğimiz ay 17 Eylül’de Miryokefalon Zaferi’ni kutladık. İlçemizin tarih ve turizm yönüyle tanıtımına ihtiyaç var. Bu tür etkinliklerle de ilçemize ilgi çekmek istiyoruz. İlk olması açısından önemli bir etkinlik’’ ifadesinde bulunurken, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin ise’’Bugüne kadar tarımsal olarak uğraşıyorduk. Miryokefalon Zaferi’nin anlatımlarıyla beraber ilçemizin ülke genelinde tanıtılması yolunda bir adım daha attık. Tarımdan sonra tarih ve turizm alanında biz de varız. Lavanta ve gül Isparta için bulunmaz bir değer. Son yıllarda biz de elmamızla ön plana çıktık. Elma ile biz de varız diyoruz. Bunun yanında tarihte de tabi en ön saflardayız. Çünkü 1176  Miryokefalon’la tapunun alındığı yer burası. İlimizin ve ilçelerimizin tanıtımı açısından 12 ilçe 12 ay turizm hareketi programıyla yola çıktık. Dolayısıyla bunun da ilkini biz Gelendost’ta gerçekleştirerek, Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği’ni misafir ettik. Attığımız bu adımla kalıcı olmasını da inşallah sağlayacağız. Bu ilki oldu, devamı daha da güzel gelecek. Yılın her ayında bölgede buna imkân sağlayacağız. Her mevsim, her ayda, her aileyi burada misafir etmeyi düşünüyoruz. Eğirdir Gölü’nün güzelliğinde, yeşil alanda, spor tesislerinin yanında, çocuklar için oyun alanın da bulunduğu bu yerde insanlarımıza mutlu bir zaman geçirmeleri için mücadele edeceğiz. Düzenlememizi yaptık. Şu anda elektrik, su ve temel ihtiyaçların hepsini karşılıyoruz. Konaklamaya uygun alanın etrafını çevirdik, güvenlik açısından son derece güvenli bir ortam içerisinde. Bu konuda inşallah başarılı olacağız. Bu yıl ilkini başlattığımız karavan turizminde biz bugün yöresel yemeklerimizle misafirlerimizi ağırlayıp, yerleşmelerini ve istirahat etmelerini sağlayacağız. Perşembe günü Pisidia Antiochia antik kenti ve Yalvaç ile Kızıldağ Milli Parkı ve Şarkikarağaç tanıtım gezisi gerçekleştireceğiz. Şarkikarağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’ya teşekkür ediyorum. Misafirlerimizi ikramlarla ağırlayacak. Bir sonraki gün, Cuma günü ise misafirlerimiz Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök tarafından ağırlanacaklar. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Böyle bir programları olursa biz de kendilerine destek olmak isteriz. Orada da Kovada Milli Parkı, Aksu Zindan Mağarası ve Akpınar Seyir Tepesi gezileri gerçekleştirilecek. Etkinlikle sadece Gelendost’un tanımını değil, tarih ve turizm yönüyle bölgenin tanıtımın gerçekleştirmiş olacağız.
Türk askerine moral ve motivasyon vermek üzere ve Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla bir kortej akışı ile belediyemiz önünde toplanacağız. Askerlerimizin burnu dahi kanamadan dönmelerini ve harekatın hayırlara vesile olmasını diliyoruz’’  sözleriyle açıklama yaptı.
Ev sahipliği yapan Gelendost Belediyesi tarafından kamp alanına yerleşen misafirlere önce geleneksel yemek,  ardından da alana kurulan Yörük çadırında elma ve çay ikramı yapıldı. /Elif AKGÜL