Gül Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 500’e yakın esnaf, küçük ve orta ölçekli sanayi tesislerinin ticari açıdan can daman bağlantı yolu daha önce söz verilmesine rağmen yine kapatılmak istendi. Esnaf ayaklandı, Karayollarının başlattığı bağlantı yolu kap¬atma işlemi durduruldu. Gül Küçük Sanayi Sitesi Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolda sinyalizasyon ya da köprülü kavşakla tedbir alınarak, projeye işlenmesi talep edildi.

Isparta’da küçük ve orta ölçekli esnaflar ile sanayi tesislerinin ticari açıdan can daman olan Çevre Yolu Gül Küçük Sanayi Sitesi (Migros Kavşağı) bağlantı yolunun kapatılmasına yönelik çalışmaların yeniden başlaması esnafı kızdırdı. Karayolları tarafından uygulama projesinde olduğu için kapatılma çalışmalarına başlanan ancak esnafların tepkisi sonucunda AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in devreye girmesiyle durdurulan yol kapatma çalışması dün sabah yeniden başladı. Karayolları yüklenici firma ekipleri, proje gereği Çevre Yolu-Gül Küçük Sanayi Sitesi bağlantı yolunda kapatma çalışmalarına başlayınca esnaflar ayaklandı. Bağlantı yolun kapatılmasıyla ticari kayba uğrayacağına hatta ekonomik olarak batacaklarına inanan esnaflar çalışmaları durdurmak için Çevre Yolu'na çıktı.

Esnafların ayaklanması sonucu yol kapatma çalışması durduruldu. Maden-İş Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Şenol Tulga, Çevre Yolu-Gül Küçük Sanayi Sitesi arası bağlantı yolunun kapatılması durumunda sanayi esnafının batacağını iddia etti. Yolun kapanması durumunda hiçbir müşterinin Gül Küçük Sanayi Sitesi'ni girmeyeceğini belirten Tulga, "daha önce de yolun kapatılması gündemdeydi.

Çalışmalar başladı. Esnafımızın tepkisi üzerine milletvekilimiz Recep Özel ile görüşüldü ve çalışmalar durduruldu. Bugün yine yolun kapatılması için çalışmalar başlatıldı. Bize projede yolun kapalı gözüktüğü belirtiliyor. Biz bu yolda trafik adına sinyalizasyon ya da köprülü kavşak tedbiri alınarak projeye alınmasını istiyoruz. Oda Başkanımız İsmail Uygun'un imzasıyla Valiliğe de dilekçemizi sunacağız. Bu yolda trafik kazası olduğu belirtiliyor. Kaza olduğu yok. Tehlike varsa tedbir alınsın. Yolun kapatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Daha önce Recep Özel durdurmuştu

Çevre Yolu ile Gül Küçük Sanayi Sitesi bağlantı yolu daha önce de Kara yollan Projesi gereğince kapatılması gündeme gelmiş ancak esnafların baskısı ve girişimleri sonucu durdurulmuştu. AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, bağlantı yolunun kapatılması çalışmasını durdurmuştu.