Gümüşgün Kavşağı'nda bulunan karayolları yön tabelalarında yapılan değişikliğin düzeltilmesini isteyen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, ''İlimiz istikametinden yalnızca Konya'ya gidilebileceği ve Antalya'ya ulaşımın olmadığı şeklinde bir algı oluşmuştur'' dedi.
Başdeğirmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta sınırları içinde yer alan ve Gümüşgün Kavşağı'nda bulunan yön tabelalarında yapılan değişiklikle, daha önce Isparta-Antalya (Doğu 141) şeklindeki tabelanın söküldüğünü, yerine de Isparta Gönen-Konya'nın gösterildiği tabelanın yerleştirildiğini söyledi.
Yeni takılan tabelaların yanlış algıların oluşmasına neden olduğunu belirten Başdeğirmen, ''İlimiz istikametinden yalnızca Konya'ya gidilebileceği ve Antalya'ya ulaşımın olmadığı şeklinde bir algı oluşmuştur. Ege, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nin birçok bölümünün turizm merkezi Antalya'ya gitmek için kullandığı güzergahta Isparta'nın tabelalarda yok sayılması, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri derinden üzmüştür'' diye konuştu.
Başdeğirmen, Isparta ve Burdur illeri ayrımında daha önce Isparta-Antalya (Doğu 141), Burdur-Antalya (Batı 140) tabelalarının yer aldığını, son yapılan değişiklikle Isparta'nın bu önemli güzergahta devre dışı bırakıldığını kaydetti.

-''Isparta için büyük bir haksızlık''-

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı son tabela değişikliğinin Isparta için büyük bir haksızlık olduğunu değerlendiren Başdeğirmen, şunları söyledi:
''Isparta'nın ticaretini büyük bir kayba uğratacak, devletimizin duble yol ve diğer ulaşım projelerinde şimdiden yapılacak fizibilite çalışmalarına olumsuz katkı yapacak tabela değişikliğinin bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Siyasetçiden bürokrasiye, meslek örgütlerinden sivil toplum örgütlerine kadar herkesin bu konuya tepki gösterip, Isparta'nın Antalya'ya en iyi ulaşım noktası olduğu gerçeğini hissettirmeliyiz. Bu açıklamayı yapmamızın amacı Antalya'ya Burdur üzerinden gidilmemesi değil. Yapılan değişiklikle Isparta'yı Antalya güzergahında yok sayan anlayışa tepkidir. Isparta ve Burdur iki kardeş ildir, dayanışma içerisindedir, birlikte kalkınıp birlikte büyüyecektir.''