Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Basında çıkan Eğirdir-Köprübaşı mevkiine giderken Eğirdir-Merkez istikametine gelen yol üzerindeki asfalt çöktü haberlerine açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Söz konusu haberde geçen yol yapım çalışmaları Bölge Müdürlüğümüz denetiminde yüklenici Ek-Pet İnş. San. Taah. Ve Tic. Ltd. Şti’nin taahhüdü altında yapım çalışmaları devam eden Isparta-Eğirdir Yolu (Eğirdir Geçişi ve Kuleönü Varyantı Dahil) Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve BSK Yapılması İnşaatı İşidir. Yapılan incelemede yolun 37+280 kilometresinde bölünmüş yolun bir bandında Bitümlü sıcak karışım çalışmalarının binder seviyesinde tamamlanan kesiminde lokal bir oturmanın olduğu, oturmanın geçmiş yıllarda hidrolik amaçlı olarak konulan ancak şu an itibariyle havza şartlarını taşımadığı için iptal edilen ve yol dolgusu içerisinde kalan PVC büzün bir bölümünün deforme olması nedeniyle kısmi bir oturma meydana geldiği tespit edilmiştir. Havza şartlarını sağlayan ve DSİ yetkililerinin de isteği ile iptal edilen bu PVC büzün yerine yolun 37+100 kilometresinde 2x2 m ebatlarında betonarme bir kutu menfez yapılmıştır.

Yolun 37+280 kilometresinde iptal edilen ve yol gövdesi içerisinde kalan PVC esaslı büzün deformasyonu nedeniyle oluşan kısmi oturma ile ilgili gerekli işaretlemeler yapılarak; yol trafiğe kapatılıp, en kısa zamanda gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılması için yüklenici firmaya talimat verilmiştir.