Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi için geçen ay gelen bakanlıktan olur çıktığı haberi yeniden bekleyişe dönüştü. Deri OSB’nin karmaya dönüşmesi için bakanlıktan resmi yazılar çıkmadığı gibi, Deri OSB’ye yatırım yapmak isteyen işadamlarından yeniden noter onaylı taahhüt istendiği belirtiliyor.
 
Deri OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesi için verilen mücadele yatırım yapacak sanayiciyi bıktırdı. Deri OSB’nin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi için 2012 yılında başlayan çalışmada, geçtiğimiz ay bakanlıkta yapılan görüşmeler sonucu kararın çıktığı ve dericilerin bulunduğu var olan bölümün dışında kalan alanların karma OSB olarak değerlendirileceği belirtilmişti. Fakat karar çıktı denilmesine yasal süreç halen tamamlanmandı. Baklanlığın Deri OSB’de yatırım yapacak işadamlarından daha önce olduğu gibi yeniden noter onaylı OSB sahasına yatırım yapacaklarına dair taahhüt istediği belirtiliyor. 

DERİ OSB’DE DURUM

Deri OSB’de şuan için 67 bin metrekare yatırım alanı var. Toplamda 23 firma Deri OSB sahasının karmaya dönüşmesi halinde yatırım yapacağını söyleyerek noter kanalıyla daha önce talepte bulunmuştu. Yatırımcıların yatırım yapmak istediği toplam alan ise 149 bin metrekare. Yani var olan boş alan talebi karşılayamaya yetmiyor. Deri OSB’nin genişleme sahasında 127 bin metrekare yatırım alanı bulunuyor. Buna göre Deri OSB’nin karma dönüşmesi halinde, genişleme sahasının da yatırıma açılması gerekecek. Hal böyle iken bakanlık yeniden işadamlarından karma OSB’ye yatırım yapacaklarına dair noter onaylı taahhüt istedi.