Isparta Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından verilen 08.03.3007 tarihli belgede Ispartaspor Kulübünün yeni Başkanın Mehmet Aksın olduğu açıklandı.

 Son günlerde Ispartaspor Kulübünde yaşanan başkan kargaşası Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız imzasıyla çıkan kararla Ispartaspor Kulübünün Başkanı Mehmet Aksın olarak açıklandı.

  Konu ile ilgili olarak Isparta Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü 08.03.2007 tarihli kararı ise şu şekilde; derneğin temsili ve yetkilisinin kim olduğu konusu, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 85"ince maddesinde “Yönetim Kurulu, derneğin yürütme ve temsil organıdır; bu görevini kanuna ve dernek tüzüğüne uygun olarak yerine getirilir.

  Temsil görevi, yönetim kurulunca, üyelerden birine veya bir üçüncü kişiye verilebilir.” Denilmek suretiyle hüküm altına alınmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere temsil ve yetki konusu mevzuat ve tüzük hükümleri çerçevesinde Yönetim Kurulu"nun uhdesindedir.

 İlgi (b) dilekçeniz ile de “Ispartaspor Kulübü Derneğinin yönetim kurulu başkanının kim olduğunun bildirilmesi şeklinde talepte bulunulmuştur. Valilik makamının 08.03.2007 tarihli havalesi ile İl Dernekler müdürlüğü"ne intikal ettirilen Ispartaspor Kulübü Derneğinin (EK-25) numaralı, Dernek Organındaki Değişiklik Bildirimi"ne göre Mehmet Aksın Başkan olarak bildirilmiştir.”denildi.

 Buna göre İl Dernekler Müdürlüğü tarafından verilen yazıda Ispartaspor Kulübü Derneğinin Başkanı Mehmet Aksın olarak ifade edildi.

Kaynak: Yeni Ekspres Gazete