Kartallar akdağ zirveye kondu
 
Davras kartalları dağcılık ve doğa sporları kulübü başkanı cengiz ocak tarafından yapılan açıklamaya göre,kulüpleri 13 ocak 2013 pazar günü,kar kış demeden, toplam 8 dağcı ile birlikte araçla ısparta'dan direkli köyüne ulaştılar ve saat 09:00 da tırmanışa başladılar.
 
Yer yer kar yağışı ve yoğun siste ,ortalama 90 cm ile 120 cm.arasındaki derin karda tırmanışlarına devam ederek,akdağ zirvesi olan baca tepe'ye(2263 metre) saat 13:08 de ulaşmayı başardılar.
 
'' çok zor'' zorluk derecesine sahip olan bu tırmanışta dikkati çeken ise 2 bayan dağcının yaptığı başarıydı.
 
 
Dağcılar ;tülin uysal ve gönül atay'ın bu faaliyette çok başarılı olduklarını vurgulayan başkan cengiz ocak ve beraberinde;mümtaz çapçı,hasan yavuz,barbaros çağlar,hasan cengiz ,ahmet kuru 'nun da  tırmandığı bu zirve faaliyetinde,zaman zaman çığ parkurları olan bölgelerden de teknik malzeme kullanarak,başarı ile geçtiler.eğimin 70 dereceye kadar çıktığı,toplam 9 km.lik zorlu parkuru başarıyla tamamladılar.
 
Bu tırmanışın ileride,ısparta ilimizi ,diğer dağlarda da temsil edecek dağcılar yetiştirmek ,bölgemizde mahsur kalan canlılara da yardım etmek amacı taşıdıklarını vurgulayan ocak,eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini belirtti.
 
Ayrıca davras kartalları dağcıları olarak,şu ana kadar bu dağa kışın kar ve buz tırmanışını ilk kez kendilerinin yaptıklarını ve parkurun adını ''dakadosk akdağ  kış kar-buz zirve rotası ''koyduklarını açıkladılar.
 
Başkan ocak;dağcılığın dostluk,yardımseverlik,doğa sevgisi kazandırdığı kadar bir yaşam tarzı olduğunu ,ilimizde canlı doğaya saygı duyularak,onun korunması ve sevilmesi konusunda  hassasiyetle üzerinde durduklarını ,ileride arazide çöp toplama kampanyası uygulama projelerinin de olduğunu belirtti.
 
Aşırı avlanmanın ve dağların tahrip edilmesine de çok üzüldüklerini vurguladı  ve ''unutmayalım biz doğaya ne verirsek,o bizlere misli ile iade eder ''dedi.
 
Ocak''dakadosk ileride daha yüksek zirvelere tırmanacak''dedi...