TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, AK Parti'nin 'yüzde 50'lik gücüne rağmen değişim ve tazelenme gerekliliğini yerine getirdiğini belirterek çok önemli  mesajlar verdi:

"Kılıçtaroğlu CHP'ye genel başkan olduğu günden bugüne 8 tane seçim kaybetti. Kendileri tazelenmeleri ve yenilenmeleri gerektiğini unuttular bizdeki değişim üzerinden siyaset üretmeye kalkıyorlar.

Bizi sandığa çağırıyorlar 'Gündemimizde seçim yok' diyoruz, sandıktan kaçmakla suçluyorlar. Yenilen pehlivan güreşe doğmazmış. Ama çok da kaşınırlarsa seçimden kaçmayız. Evet gündemimizde seçim yok ama yarın seçim olacak gibi çalışmamız gerekiyor."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, partisinin Senirkent, Gelendost ve Şarkikaraağaç kongrelerinde önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'de bir süredir yaşanan istifa süreçlerini değerlendiren Bilgiç, "yüzde 50'lik oya rağmen değişim ve tazelenme gerekliliğini ortaya koyan bir partiyiz" dedi. CHP'ye yüklenen Bilgiç, "yenilenen pehlivan güreşe doğmazmış. Çok da kaşınırlarsa seçimden kaçmayız. Gündemimizde seçim yok ama yarın seçim olacak gibi çalışacağız. Seferberlik ilan edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin bir dava partisi olduğuna dikkat çeken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, istişare kararlarının tartışılmaması gerektiğini söyledi. Bilgiç, şöyle konuştu:

LİDERİMİZİN ARKASINDA DİMDİK DURACAĞIZ

Türkiye'de son yıllarda 2012'de MİT turlarının basılması, Türkiye'nin yurt dışına terörist olarak jurnellenmesi ile başlayan sonra da MİT Müsteşarını tutuklama gayreti içerisine gidilmesi, gezi olaylar, 17/25 Aralık derken 15 Temmuz'a kadar giden bir süreç... Hala son bulmadı. Ortadoğu, Irak ve Suriye'de kaos ortamı yaratma çalışmalarına kadar giden bir süreci yaşıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her noktada şer cephelerle, iç ve dış düşmanlarla büyük mücadele veriyor. Bizlere düşen onun arkasında teşkilatlar olarak dim dik durmaktan başka bir şey yapmamıza gerek yok. Her türlü kişisel kaygı ve hesaplaşma bunları bir tarafa bırakıp genel merkezimizin işaret ettiği çerçeve içerisinde kenetlemek ve yola devam etmek. 

GENÇLERE AK PARTİ'Yİ VE İCRAATLARINI ANLATMALIYIZ

Gün kenetlenme günü, birlik olma günü. Her türlü fitne, fesadı, kişisel hesaplaşmaları ve dedikoduları bir tarafa bırakma günü. Artık Senirkent'te AK Parti'yi hakettiği noktaya taşıcağınıza inanıyorum. Bu sadece Senirkent davası değil. Bu hafta sonu 24 ilçede daha kongre var. Bunlardan 3 tanesi Isparta'da. Bütün Türkiye sathında bir ve beraber olmayı becerebilmeliyiz. O zaman bu ülkenin dimdik ayakta durmasına yardımcı olabiliriz. Hep beraber bizim her saat sokakta, komşuda olmamız lazım. Gençlere anlatmamız lazım. Gençlere AK Parti iktidara geldiğinde nasıl bir Türkiye devralındığını anlatmamız lazım. O gün 3 yaşında olan çocuk bugün oy kullanıyor. Nasıl bir yıkımdan Türkiye'nin çıkıp geldiğini, nasıl büyük yatırımların yapıldığını anlatmamız gerekiyor. Sağlıktan ulaşıma, dış politikatan savunma sanayiine kadar değişimleri anlatmalıyız. İnsanlar kolay unutuyor. Bunu unutturmamadan defahatle anlatmamız lazım. Bizim istişare çerçevesinde tazelenmeyi ve değişimi becerebilmemiz lazım. Bu çerçevede partiden çok ciddi değişim başladı. 22 il başkanımız değişti. Belediye başkanlarından istifası istenenler var. Onların başarısız olduğu anlamına gelmez. Ama bir tazelenme ve yenilenme ihtiyacı olduğu için. İstişare neticesinde ortaya çıkan karar olduğu için. Yüzde 50'nin üzerinde oy alan  bir partiyiz ama buna rağmen biz değişmemiz gerektiğini ve tazelenmemiz gerektiğine inanıyor ve gereğini yapıyoruz. 

BİZİ SEÇİMDEN KAÇMAKLA SUÇLUYORLAR

Kılıçtaroğlu CHP'ye genel başkan olduğu günden bugüne 8 tane seçim kaybetti. Kendileri tazelenmeleri ve yenilenmeleri gerektiğini unuttular bizdeki değişim üzerinden siyaset üretmeye kalkıyorlar. Şimdi de geldiler sandığa çağırdılar. 'Gündemimizde seçim yok' diyoruz bizi sandıktan kaçmakla suçluyorlar. Yenilen pehlivan güreşe doğmazmış. Ama çokta kaşınırlarsa seçimden kaçmayız. Evet gündemimizde seçim yok ama yarın seçim olacak gibi çalışmamız gerekiyor. Bu saatten sonra bir seferberlik başlatmalıyız. Her yerde çalışmamız lazım. Çünkü artık sistem eskisi gibi değil. Bu ülkede yüzde 35-40 ile iktidara geliniyordu. Ama biz 'bu milleti yormaktan başka bir şey yapmıyor' dedik ve çıtayı yüzde 50'nin üzerine çektik. Ayakta olmalıyız, bir ve beraber olmamız lazım. Hakettiği gibi sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, arkasında ve emrinde olmamız lazım."

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Şarkikaraağaç konuşmasında da rehavete kapılmadan hizmete devam edeceklerini söyledi. Bilgiç, "Ispartamızda, tüm ilçelerimizde yapılması gereken çok iş var. Rehavete kapılmamız mümkün değil. AK Parti gibi milletin içinden gelen partinin  temsilcisi olarak bizim yapmamız gereken insana hizmeti ana hedef seçmektir. Çok işimiz var. Şarkikaraağaç herşeyin farkında. Bu ülke için yapılan oyunları Şarkikaraağaçlılar çok iyi biliyor. Her türlü oyunu yapıyorlar. Ve maalesef bir takım siyasi partilerin nasıl kuyruklarına takıldığını izliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli 15 Temmuz'dan bugüne Sayın Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye sözlerini tamamladı.