Isparta - Lokantacı esnafının katı atık bedellerine ilişkin talebi, Meclis Tarife Komisyonu’nda reddedildi. Ancak AK Parti grubunun baskısı nedeniyle komisyon kararı geri çekildi, konunun yeniden ele alınması kararlaştırıldı.

AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç, lokantacı ve tostçu esnafının 2015 ve 2016 yıllarına ait atık bedeli hesaplamalarında çok ciddi bir hata yapıldığını belirterek ‘Belediye bu mağduriyeti gidermeli, borcunu ödeyen esnafın parası geri iade edilmeli’ dedi.

Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası’nın talebi üzerine 2015 ve 2016 yıllarında tahakkuk ettirilen atık bedelinin iptal edilmesi, borcunu ödeyenlerin parasının iade edilmesi konusu Belediye Meclis gündemine taşındı. Ancak Meclis Tarife Komisyonu, 2015 ve 2016 yıllarına ait atık bedeline yapılan itirazın Mahkeme tarafından reddedilmesi ve tahakkuk ettirilen bedelin mahkemece tescilini dikkate alarak söz konusu talebi reddetti. Komisyon raporu cuma günkü toplantıda meclise sunuldu. AK Parti Grubu, Meclis Tarife Komisyonu Raporuna itiraz etti.

AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç, partisinin muhalefet şerhini şöyle açıkladı:

“Tarife Komisyonu’nca her ne kadar, mahkeme kararına atıfta Oda Başkanımız Nuri Erdeğer tarafından verilen dilekçeye istinaden, 2015-2016 yıllarındaki çevre temizlik ve evsel katı atık vergisi rakamlarının 2018 yılı kriterlerine uygun olarak yeniden hesaplanması talebinin, uygun olmadığı ve reddi gerektiği şeklindeki karar alınmış ise de sorunun 2015-2016 ile 2018 kriterleri arasındaki farktan değil, Belediye tarafından yanlış hesaplamadan kaynaklandığı, dolayısıyla yanlış hesaplamanın her zaman düzeltilebileceği ve bu husustaki yetki ve görevin Belediye Başkanı ve ilgili personelde bulunduğu, bu sebeple dilekçenin kabul edilerek esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi ve adaletin tesisi için hesaplamanın yeniden yapılmasının uygun olacağı kanaati ile komisyon kararına muhalifiz.”