Sofraların vazgeçilmezi ekmek 1 Temmuz'dan itibaren özüne dönüyor. Düzenlemeye göre, elemek sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilecek.
 
Kamuoyunda "Ekmek Genelgesi" olarak bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, ekmek 1 Temmuz'dan itibaren 17 katkı maddesinden arınmış halde kepek ve tahıl oranı yükseltilip, tuzu azaltılmış halde, fırın dışındaki satış noktalarında poşetlerde satılacak.
 
YENİ DÜZENLEMELER
 
Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ekmeğin 1 Temmuz'dan itibaren özüne döneceğini söyledi. Bugüne kadar çeşitli katkı maddesi ile üretilen ekmeğin, yeni dönemde buğday unu, maya, tuz ve sudan ibaret olacağını belirten Erdeğer, tüketicinin bundan sonra daha sağlıklı, daha hijyenik ve besleyici özelliği yüksek ekmek tüketeceğini kaydetti.
 
Ekmekteki değişimin sadece katkı maddeleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Erdeğer, şöyle konuştu: "Ekmeğin satışında da önemli düzenlemeler geliyor. Ulaşımından, dolaplardaki sunuma kadar birçok yenilikler geliyor. Ekmek, bundan sonra nihai tüketiciye ulaştırılırken, daha hijyen olacak."
 
Başkan Erdeğer, son olarak Isparta’da üretilen ekmekteki tuz oranının yıllardan beri düşük tutulduğunu belirterek, yeni çıkan tebliği Ispartanın yıllar önce uygulamaya başladığını kaydetti.