Isparta Belediyesi Hizmet Binası önüne yapılan üç katlı 180 araçlık kapalı otopark inşaatında sıra hafriyata geldi. İhaleyi kazanan yetkili firma inşaat alanı etrafına 16 metre derinliğinde 200 adet fore kazık çalışmalarını tamamladı. Pazartesi gününden itibaren de ilgili firma hafriyat çalışmalarını başlatacak. 13 metre derinliğe inecek olan firma daha sonra da otopark’ın inşaatına başlayacak. 

Yaklaşık 16 gündür süren fore kazıklar inşaatın ayakları durumunda olurken hafriyat sırasında da istinat duvarı vazifesi görecek. 

Bilindiği üzere ihaleyi alan firma yer tesliminden sonra 9 ay gibi sürede inşaatı tamamlayarak hizmete hazır hale getirecek. Ancak Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu sürenin daha da altına çekerek 6 yada 7 ay içerisinde inşaatın tamamlanması için ilgili firmayı devamlı ikaz ediyor. Bu nedenle ilgili firma da çalışmalarını mesai saatleri içerisinde değil mesai dışında ve geceleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Isparta’da ilk defa yapılacak ve örnek proje olacak olan yer altı katlı otopark inşaatı daha sonra ihtiyaç duyulan diğer bölgelerde de aynı sistem üzerine yer altı katlı otopark yapılacak. Katlı otoparkların üzeri ise yeşillendirilerek halkın dinlenebileceği sohbetlerini sürdürebileceği parklar haline dönüştürülecek. 

Belediye Hizmet binası önünde yapılan inşaatı sürekli takip eden Günaydın, “şehrimizde yeni bir görünüm kazandırmak istiyoruz. Artık caddelerimizin üzerinde park etmiş hiçbir araç görmeyeceğiz.

Araçların tamamı yer altındaki otoparklarda olacak. Bunun için şehir merkezinin çeşitli bölgelerinde belediye hizmet binası önüne yapmış olduğumuz bu katlı otoparklardan inşa edeceğiz. Böylece cadde üzerinde duran ve görüntü kirliliği oluşturan araçlar gözükmeyecek.  Park eden araçların tamamı yeraltına inşa edilecek olan otoparklara indirilecek”! dedi.