Alıntı;

Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta hiçbir şey olmayacaktır, dostane bir ortam oluşacaktır.

Daha sonra kavanozu elinize alın ve şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bulunan karıncaların bir anda birbirlerini öldürmek için savaşmaya başladığını göreceksiniz. Karıncaların bir kaos ortamı içerisine düştüğünü göreceksiniz.

Kırmızı karınca kaosu yaratan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken, siyah karıncalar da tam tersine kaosun sarı karıncalar tarafından çıkarıldığını düşünecekler.

Oysaki bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdedir. O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse başka ortamlarda normalde hiç tanımadığımız insanlarla tartışacak yada kavga edecek duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen.

Kavanozu sallayan kim?

Sevgili dostlar, daha iyi bir Dünyada, daha iyi bir şehirde, kasabada, köyde yaşamayı hepimiz sonuna kadar hakkediyoruz.

Gelişmekte olan ülkelerin temel özelliği olayların farkında olup olmamalarıdır. İnsan içinde böyle değil midir zaten. Etrafımızda gelişen olayların farkında olup olmamak insani görevimizdir.  Hepimiz için “adalet” ve “hürriyet” asıl olandır.

Sevgili dostlar atalarımız haramzade karıştırır, helalzade ise barıştırır derlermiş. Rollerin sürekli değiştiği yalan bir Dünyada yaşıyoruz. Zamanla düşmanlar dost, dostlar düşman olabilmektedir. Kimin kime şifa olduğu, dert ortağı olduğu hiç belli değil.

Onun için yazıda söylendiği gibi; Tanımadığımız insanlarla tartışacak yada kavga edecek duruma geldiğimizde kendimize hep kavanozu sallayanın kim olduğunu soralım lütfen.

Sağlık ve sevgi dileklerim kuş olsun, üzerinize konsun ve hiç uçmasın…