Kayak için çıktığı dağda mahsur kalan Avukat Bartuğ Sayın, yaklaşık bir saat süren arama çalışmasının ardından bir çalının kenarında donmak üzereyken bulundu.
 

Edinilen bilgiye göre, Isparta Barosu'na kayıtlı Bartuğ Sayın, kayak için Isparta'nın Gölcük mevkisinden dağa çıktı. Havanın karanlık olması ve tipi oluşması nedeniyle yolunu şaşıran Sayın, Ağlasun'daki müvekkili Durmuş İleri'yi arayıp, yardım istedi.

Durmuş İleri'nin olayı 156 Jandarma Komutanlığı'na bildirmesi üzerine Ağlasun etrafında arama çalışması başladı.

Yaklaşık bir saat süren aramanın ardından Bartuğ Sayın, bir çalının kenarında donmak üzereyken bulundu. 112 sağlık ekiplerince ilk müdahalesi ambulansta yapılan Sayın, Ağlasun İlçe Entegre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sağlık durumu iyi olan Bartuğ Sayın, kendisini ziyaret eden Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Belediye Başkanı Aydın Kaplan ile kurtarma çalışmasına katılanlara teşekkür etti.

Yolunu kaybettikten sonra ilk aklına Ağlasun'daki müvekkilinin geldiğini söyleyen Bartuğ Sayın, "Sizler olmasaydınız ben 15 dakika daha yaşardım. Sizlere minnettarım. Bugün 40 kilometre yol katettim" dedi.

Bartu Sayın'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.