Diyarbakır'da kutlanan Nevruz Bayramında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın mesajına CHP il Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi. Öcalan'ın mesajının terörün bittiği yönünde algılanmaması gerektiğini belirten Şenol, "Örgüt varlığını sürdürdüğü sürece terör bitmez. Burada kazanan PKK, Türk milleti adına ise hükümet olmuştur" dedi.İmralı'da hükümlü bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı "sınır dışına çekilin" mesajına CHP il Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi.
Silahlar bırakılmadan ve örgütün lağvedilmeden terörün bitmeyeceğini söyleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, "Bu süreçte hükümetin terör örgütüne verdiği büyük tavizler olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Yaşanan süreçte kazananın PKK, Türk milleti adına kaybedenin AK Parti iktidarı olduğunu savunan CHP İl Başkanı Şenol, "Elinde silah olan örgüt, ufak bir olayda hemen eylem yapabilir. Terör örgütü silah bırakmadan. Kendini lağvetmeden bu sorun çözülmez. Yurt dışına çıkacaklar. Ancak ellerinde silahlarla. Ama en ufak bir şeyde gelip, silahl, eylem yapabilecekler" dedi.
 
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağının olmamasını da eleştiren Şenol, parti olarak yurttaki tüm parti binalarına Türk bayrağı asacaklarını söyledi.