Isparta Merkeze bağlı Kayı Köyünde son yağmurlarda meydana gelen sel hasar ve zararları sarılmaya başlandı.
Bundan sonraki olası sel afetlerini önlemek için cadde ve sokaklara demir mazgallar konularak sel suları taşkın koruma kanalına veriliyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan Kayı Köyü Muhtarı Faruk Keleş, yapılan mazgalların sayesinde su baskınlarını önleyeceklerini söyledi.
Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere, daire müdürlerine teşekkür eden Muhtar Keleş; “Kayı Köyü olarak son yağan yağmurlarda sıkıntılı günler geçirdik. Tarım arazilerimiz zarar gördü. Deregümü Köyü ile aramızdaki yol sel nedeniyle kapandı. Köyde 3 tane evi su bastı. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 
Bu sıkıntılı günlerimizde Sayın Valimiz her zaman yanımızdaydı. Bizzat gelerek incelemelerde bulundu. Gerekli talimatları verdi. Bize destek oldu, moral verdi” diye konuştu.
Arazi yollarında greyderle bakım yapılacağını ifade eden Muhtar Keleş; “Devletimiz sağ olsun. Ancak her şeyi devletten beklemek olmaz. Birçok hizmet köyün kendi imkanlarıyla yapılıyor. Aza heyetimizle birlikte kazma kürek çalışıyoruz. Vatandaşımızda her konuda imce usulüyle yardıma koşuyor. Herkes bir işin ucundan tutuyor. Malzemeyi devlet veriyor, işçiliği biz yapıyoruz. Şimdi demir mazgalları yapmaya başladık. Caddelerde biriken kumları temizliyoruz. Bu işlemler bittikten sonra kilit taş döşemesi yapacağız ve sokaklarımız tertemiz olacak” dedi. / İbrahim DEMİRAYAK