Isparta’da 3 yıldır kayıp olan Zehra Çaycı  ve Korhan Taştekin'i  öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Besici lakabıyla bilinen Ali Aydıner, bugün görülen davada tahliye edildi.Mahkeme çıkışı taraftarların yakınları arasında kavga çıktı. Tarafların kavgası araya polisin girmesiyle yatıştırıldı.


Isparta’da İplik fabrikasında çalışan 3 çocuk babası Korhan Taştekinve ile yine  aynı iş yerinde çalışan 2 çocuk annesi Zehra Çaycı , 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kayboldu. İkilinin öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duran emniyet ekipleri, en son birlikte görüldükleri Besici Ali olarak bilinen  Ali Aydıner’i 20 ay önce 2018 yılının Mayıs ayında gözaltına aldı. Aydıner, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava bugünkü duruşmayla devam edildi. Aydıner’in SEGBİS ile katıldığı duruşmada Korhan Taştekin’in eski eşi , annesi ve babası , Zehra Çaycı’nın annesi ile taraf avukatları hazır bulundu.


Mahkemede sanık Ali Aydıner’in ablası İlkay Kırmızıgül’ün bir önceki duruşmada dinlenmesi için dilekçe verdiği gizli tanığın ifadesine başvuruldu. Gizli tanık, Zehra Çaycı’yı ortadan kaybolduktan sonra görenlerin olduğunu, bu durumu da gören kişilerin kendisine anlattığını söyledi. Mahkeme, Zehra Çaycı ve Korhan Taştekin’in öldürülmesine ilişkin somut delil olmadığı gerekçesiyle tutuklu Ali Aydıner’in serbest bırakılması ve beraatine karar verdi.

Duruşma sonrası ortalık karıştı
Mahkeme çıkışı tarafların yakınları arasında kavga çıktı. Korhan Taştekin’in yakınları sanığın yakınlarına ‘senin oğlun yaptı. Sizde şu kadar vicdan yok. Siz Allah’tan korkmazsınız” dedi. Tarafların kavgasının büyümemesi için emniyet ekipleri araya girdi. Ekipler, Korhan Taştekin’in ailesini adliyenin dışına çıkardı.