Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor” isimli proje devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe programı kapsamında yürütülen proje kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetleri ve görsel medya kanalları aracılığıyla Türkiye’de sosyal güvenliğin sürdürebilirliğini zedeleyen, kayıt dışı çalışan işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdam ile mücadelenin önemi aktarılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ilâ  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin ilki olan “Aile Şirketlerin Kurumsallaşma Eğitimi”, Isparta Öğretmenevinde verildi. 240 kişinin katılımıyla iki gün süren eğitimde, “Kurumsallaşmanın Tanımı”, “Kurumsallaşmanın Önemi”, “Kurumsallaşma Unsurları”, “Kurumsallaşma Süreci”, “Kurumsallaşmada Atılması Gereken Adımlar”, “Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi” ve “Şirket Bazlı Kurumsallaşmanın Desteklenmesi” konusunda bilgiler verildi.

Yine bu kapsamda 23-24 Ocak tarihlerinde eğitimlerin ikincisi olan “Dış Ticaret Eğitimi” düzenlendi. Ücretsiz ve sertifikalı eğitimlerde, “Dış Ticaretin Tanımı, Politikası ve Amaçları, İthalatçı”, “İhracatçı Kavramlarının Tanımlanması”, “İhracat Türlerinin Tanımlanması”, “İhracat İşlemlerinde Başvurulacak Kuruluşlar”, “Dış Ticarette Kullanılan Belgeler”, “Dış Ticarette Teslim Şekilleri”, “Dış Ticarette Ödeme Şekilleri”, “İthalat ve İhracatta Gümrük İşlemleri”, “Dış Ticarette Özel Durumlar” konusunda bilgiler sunuldu.

Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında TV programları aracılığıyla halkın bilgilendirilmesi amaçlanıyor.  Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Negiz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Isparta Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Gözde Çağlar “İş Dünyasında Kadının Yeri ve Önemi”ni, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan ile Üniversitemiz İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Gövdere “Rakamlarla İstihdam Ve Ekonomik Kalkınma İlişkisi”,  Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Hüseyin İnceçam da “Sosyal Güvenlik Ve Sigortalı Çalışma” konusunu katıldıkları TV programı aracılığıyla ilgililere anlattı.

Ayrıca proje kapsamında, “Satış ve Pazarlama”, “Yönetim”, “İletişim”, “Sosyal Güvenlik Mevzuatı”, “İş Hukuku” konularında da ücretsiz ve sertifikalı eğitimler düzenlenecek.