Bu kapsamda daire amirleriyle birlikte Dere Köyünü ziyaret eden Kaymakam Erdoğan, vatandaşların istek ve taleplerini dinlerken aynı zamanda devlet tarafından yürütülen çalışmaları da yerinde görerek ilgililerden bilgiler aldı.


Amaçlarının köylerde yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Kaymakam Erdoğan; ''Devletin kapısı sizlere her zaman açıktır. Sizler her türlü sorunlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Aktardığınız konular belki sizlere küçük önemsiz gelebilir. Ama bizim açımızdan çok önem arz edecek durumda olabilir. Onun için sorunlarınızı bize aktardığınız anda Kurum Amirlerimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışarak sorunlarınızı elimizden geldiğince ve o andaki imkânlar dâhilinde çözmeye çalışırız. Bizim için önemli olan sizlerin mutluluğudur. Sizlerin mutluluğu ise bizim başarımızdır'' diyerek vatandaşların yaşadığı mevcut sorunları ve tek tek isteklerini dinledi.
Köyün giriş ve çıkışına kamera sistemi kurulduğu ve ayrıca içme suyu kuyusuna ait terfi hattının değiştirilmesi işini yaklaşık 2.500 metre uzunluğundaki hattın 2021 yılı programına alındığını belirtti.


Akabinde Kaymakam Erdoğan, köy içerisinde ve köye baraj yapılması talep edilen yer ile orman yol genişletilmesi taleplerini yerinde inceleyerek kaymakamlıkça verilen kilit parke taşı döşenecek yolda incelemelerde bulundu.
Köy halkı, Kaymakam Zikrullah Erdoğan'a Dereköy’e yapmış oldukları ziyaretten dolayı son derece memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.   
Kaymakam Zikrullah Erdoğan, köy halkımıza güler yüzlü, nazik davranışlarından dolayı teşekkür edip vedalaşarak köy ziyaretini sona erdirdi.