Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, bina sıkıntısı çekilen üç okul için ek dersliklerin yapımına onay verildiğini bildirdi.

     Tacettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, okul binası yönünden sıkıntı yaşayan üç bölgeye ek derslikler için onay çıktığını belirterek, Yenişarbademli'de Fatih İlköğretim Okulu'na yeni bina, merkezdeki Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'na ek bina ve Eğirdir Bağlar Mahallesi'ne anaokulu yapılacağını kaydetti.

Onayın en fazla Yenişarbademli'de Hükümet binasında eğitim gören öğrencileri sevindirdiğini anlatan Yılmaz, Fatih İlköğretim Okulu'na ait binanın SDÜ Meslek Yüksek Okulu'na tahsis edilmesi nedeniyle öğrencilerin okulsuz kaldığını hatırlattı. Kaymakamlığın da onayı ile öğrencilerin Hükümet binasının boş kalan odalarında ders yapmaya başladıklarını dile getiren Yılmaz, artık öğrencilerin kendi binalarına kavuşacağını belirtti. Buraya 12 derslikli bina yapılacağını dile getiren Yılmaz, inşaatın bu yıl içinde başlayacağını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini kaydetti.

     Yılmaz, uzun süredir ek dersliklere onay bekleyen okullar için gerekli onayın da çıktığını bildirdi. Alan konusunda sıkıntı yaşayan merkezdeki Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'na 12 ek derslik yapılacağını bildiren Yılmaz, ''Okulda ciddi sıkıntı yaşanıyordu, şimdi yeni yapılacak ek derslikle sorun aşılacak'' diye konuştu.

    Mevcut okul binasının yanında yapılacak dersliklerin inşaatına bu yıl başlanılacağını kaydeden Yılmaz, binayı 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı'na yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Yılmaz, ek derslikler için mevcut okulu yaptıran Şener ailesinden de destek beklediklerini kaydetti.

     Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Eğirdir Bağlar Mahallesi'ne de 8 derslikli anaokulu yapılacağını bildirdi. Üç okul için inşaat yapımına hemen başlanılacağını ve mevsim şartlarına göre çalışmaların devam edeceğini dile getiren Yılmaz, ''Amacımız 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı'na yetiştirmek. Bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Üç okulun da binası yetişecektir'' dedi.