Yapılan açıklamada:'' Artık YETER!!! (Bu yazımın herhangi bir siyasi veya şahsi yönü yoktur, olamaz. Sadece mağduriyetimizi anlatabilmek için yazılmıştır. Öncelikle bunun bilinmesini isterim)


YIllardır yeraltı çarşısının görüntüsü bu resimdeki alanı mahfetti , ses çıkarmadık. Keşke bisiklet parkının olduğu yerden giriş yapılsaydı da yeraltından belediyemize ait 8 10 dükkan daha fazla çıksaydı. Bu ısparta olarak belediyemizin menfaatine olurdu.
Karşıdaki komşularla bile birbirimizi göremiyoruz. Bu yetmezmiş gibi birde bütün belediye işhanının arka tarafı güneşli günlerde motosikletten geçilmiyor. İnsanlar rahat rahat oturup bi nefes alamıyor. Yaşlılarımız zoraki oturmak ve dinlenmek zorunda kaldığı için oturuyor.. Bisiklet park bölümünden giriş yapılsa , ve bu görüntü kirliliği olan devasa yeraltı çarşısı girişi oraya küçük kibar bir şekilde alınsa ve boşalan yere küçük bir AİLE ÇAY BAHÇESİ veya DİNLENME PARKI yapılsa, yorulan yaşlılarımız, ellerinde bebek arabasıyla gelen anneler oturup dinlense, bizlerde esnaf olarak birbirimizi karşıdan karşıya görebilsek daha iyi olmazmı?


Bunlar yetmedi motosiklet ve bisikletleri öyle birbiri içine park ediyorlarki , çok kez bebek arabalarının geçmesine yardım etmek zorunda kaldım. Genç bayanlar bebek arabalarıyla geliyor , zaten yorulmuşlar birde karşılarına motosiklet ve bisiklet çöplüğü çıkıyor. Çoğu kez isyan ediyorlar böyle parkedilirmi, buraya parkedilirmi diye..Engelli kardeşlerimiz gelip bu aralardan geçemiyorlar ve geri dönüp taaa diğer taraftan dolaşmak zorunda kalıyorlar.


Heleki akülü değilde el gücüyle çevrilen tekerlekli engelli araçlarına çok üzülüyorum. Ağlayacak duruma gelenini bile gördüm. Bu ne yahu, bu rezillik nedir, bizleri hiç düşünen yokmu bu memlekette? diyor ve üzülüyorlar.Ve inanın dua almıyorsunuz bunu bilesiniz.


Bu konu hakkında 2 kere belediyemize tüm esnafımızdan dilekçe toplayarak vermiştik. 3. dilekçemizden sonra zabıta müdürlüğünden bize bir yazı geldi. Yazı aynen şöyle idi. Özet olarak " Uygun bir yer bulunduğunda kaldıracağız". O yazı tahminim 2013-2014 yıllarında bir tarihte gelmişti. Senelerdir hala uygun bir yer bulunamadı sanıyorum. Yoksa çoktan kaldırırlardı diye düşünüyorum.

Artık YETER!!

Kocaman yeraltı çarşısının yanına yetmedi Telefon klübeleri kuruldu sıra sıra arkalı önlü.. Yahu bu devirde artık ankesörlü telefon kullanan kaldımı yada kaç kişi? Bunun yerine kontörlü telefon işleten iş yerleri var. Bu klübeler yetmedi Yanına tuvalet. Yanına huzurevi irtibat bürosu. Şimdide yetmezmiş gibi mısır satan esnaf arkadaşlarımız geldiler.. Mecburiyettenmi geldiler bilmiyorum ama hiç uygun değil (resimlerden anlarsınız) .

Yoksa burası yer olarakmı gösterildi onuda bilmiyorum.. Hepsi birden buraya konuşlandı.

Artık YETER!!!

İnanın bu yazıyı yazarken esnaf olarak çok zarar gördüğümüzden dolayı yazıyorum. Zaten esnafın durumu belli, birde yetmezmiş gibi bizimde rızkımıza mani oluyorsunuz. Rızka mani olanın rızkını Allah keser. Buna canı gönülden inanarak yazıyorum, Maksadım mısır satan esnaf kardeşlerimizin zarar görmesi değil. Bizler çok zarar görüyoruz. Siz hiç mısır piştikten sonra geriye kalan suyunun (MISIR KEF i) nasıl koktuğunu ve bunların özellikle yerlere döküldüğü zaman ertesi gün nasıl bi koku ve sinek oluştuğunu biliyormusunuz? Sanırım hiç bilmesenizde tahmin edebilirisiniz değerli arkadaşlarım. Mağduriyetimiz ne zaman giderilecek bilmiyorum ama

Artık YETER...

Sayın belediye başkanımızdan ve tüm yetkililerimizden en kısa zamanda bir çözüm bulmalarını bir esnaf olarak rica ediyorum. Belediyeler bulundukları şehrin sorunlarını gidermek için çalışan kurumlardır. Ama yıllardır bizim sorunlarımız giderilmeyip aksine mağduriyetimiz artmaktadır. Bu yazıdan sonra tüm buradaki gelişmelerden haberdar edeceğim herkesi. Müspet veya menfi..'' ifadelerine yer verildi.