İşte O Yazı;

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’a kafayı takmış gibi garip tavırlar sergiliyor.

Sadece Kulular değil aslında birçok il müdürüyle garip olarak algılanan tavırları sözkonusu ama bu günkü konumuz Vali’nin Emniyet Müdürü’ne karşı takındığı normal olmayan tavrın ayyuka çıkmış hali...

23 yıllık gazetecilik hayatımda Kayseri bürokrasisine bu denli anormal müdehalelerde bulunan bir Vali ile de ilk kez karşılaşıyorum.

Vali’nin emniyet müdürüne yönelik hasmane tutum ve davranışlarının detaylarını yazmayacağım.

Gerekirse de tek tek yazarım.

Ama TBMM gündemine kadar sirayet eden vehameti şimdi yazmadan, yorumlamadan da edemeyeceğim.

*Akit Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’nın Kayseri’de çıkardığı Memleket Gazetesi, Vali’nin ağzından “Kayseri’de FETÖ Borsası kuruldu” manşetiyle çıktı.

Sonrasında Vali yalanladı falan dediler ama yalanlama içerikli bir basın açıklaması falan da gelmedi.

Derken, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Valisinin bu açıklamasını meclis gündemine taşıdı.

AK Parti Grubu adına TBMM’de Arık’a FETÖ Borsası cevabı veren Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, dün dedi ki,

“CHP’nin vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi hakkında grubumuz adına söz almış bulunuyorum.

CHP’li Milletvekili Sayın Çetin Arık, Kayseri Valisinin bir açıklamasını esas alarak, açıkladığı iddia edilen bir konuyla ilgili FETÖ borsası kurulduğunu söylüyor. Ben bugün sabahleyin Kayseri Valisini aradım ‘Sayın Vali, nedir bu konu?’ diye kendisine sordum. Dediği husus şu: Kayseri Emniyet Müdürü hakkında bir şikâyet var, cumhuriyet başsavcılığı soruşturma açmış, bir sivil toplum kuruluşunu ziyaretimizde bu konu soruldu, dedim ki: ‘Savcılık soruşturma yapıyor, HSK’den -zabıta amiri sıfatı nedeniyle- izin istiyor ve bu nedenle de mahkeme yayın yasağı kararı getirmiş, dolayısıyla yargıdaki bir konuyla ilgili konuşmam doğru değil.’ Yani ne FETÖ borsası kurulduğu ne bir başka husus olduğuyla ilgili bir beyan yok. Dolayısıyla bu konu doğru değil.”

Hayretler içerisinde kaldık...

Vali, Kayseri Emniyet Müdürü hakkında AK Parti Milletvekili’ne neler söylemiş neler...

Emniyet Müdürü İbrahim Kulular hakkında şikayet varmış, Savcılık soruşturması varmış, mahkemenin de yayın yasağı varmış...

Vali AK Parti Milletvekili’ne söylemiş bunları...

Okuyunca, “Kayseri’de FETÖ ile mücadelesi herkes tarafından bilinen Emniyet Müdürü’nü FETÖ Borsası diye şikayet eden müfteri şerefsiz kim acaba?” diye düşündüm.

Müdür beyle ilgili benzeri dedikoduları çıkaranların Kayseri’de FETÖ artığı şerefsizler ve beslemeleri olduğuna bir gazeteci olarak bizzat şahitlik ediyorum zira...*

Derken, daha sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan bir açıklama daha geldi.

Dedi ki Özkaya;

“Sayın Başkanım, saygıdeğer milletvekilleri; az önceki konuşmamda verilen bilgi çerçevesinde bir soruşturma olduğunu söylemiştik. Hâkimler ve Savcılar Kuruluyla da konuştum, burada bir soruşturma değil, yalnızca gazetede çıkan bir beyanla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının bilgi iletişimi olmuş, onun dışında bir soruşturma söz konusu olmadığını söylediler Kayseri Emniyet Müdürümüz hakkında. Biz terörle, FETÖ’yle mücadele eden, hayatını bu konuya adayan bütün  kamu görevlilerinin sonuna kadar arkasındayız. Bir yanlış anlamaya veya ufacık da olsa bir il içi çekişmeye vesile olmamasını arzu ederiz. Bunu da bütün kamuoyuna ve yüce Meclise kayıtların düzeltilmesi açısından iletmiş oluyorum.”

Yani ?

Vali AK Parti Milletvekili’ni bu konuda yanlış bilgilendirmiş.

Ne şikayet, ne savcılık soruşturması ne de yayın yasağı varmış.

Yani?

Koskoca milletvekili TBMM kürsüsünde yalan söylemiyorsa; Vali, Emniyet Müdürü hakkında AK Parti Milletvekili’ne üfürmüş...

Dedikodu yapmış...

İbrahim Kulular babamın oğlu değil, Emniyet Müdürü değil isterse genel müdürü olsun.

Eyvallahı olan şerefsizdir...

FETÖ Borsası gibi bir alçaklığın içerisinde yer almışsa varsa suçu günahı çeksin derim.

Amaa, İbrahim Kulular düşmanım da olsa Kayseri’de bazı soysuzların FETÖ artıklarının iftiralarına da hedef edilmesine taraf olmam.

FETÖ Borsası’ndan nasiplenen hainlerin iç kavgasında hedef şaşırtma, sulandırma durumlarına kurban edilmesinden yana olmam.

Bir gazeteci olarak bu gelişmeleri seyredip geçip kenara susup oturmam.

Şehirde vilayet makamında oturan kişi de adı sanı ne olursa olsun bu hassasiyetle davranması gerekir.

Nedir bu saçmalık?

Kayseri’de FETÖ Borsası mevzusu bu kadar mı sulandırılır, bu kadar mı mecrasından çıkarılır?

Vali Şehmus Günaydın’a bu şehirde 23 yıldır gazetecilik yapan biri olarak soruyorum; Vali bey amacınız nedir, neyin peşindesiniz?

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılına günler kala FETÖ ile kelle koltukta mücadele ettiğine şehir olarak şahitlik ettiğimiz Emniyet Müdürü’nün adının bu şekilde anılmasına sebebiyet vermek devletin valisine yakışıyor mu?

Ayıp değil mi?

Fetullah Gülen ile birlikte devlet ve hükümet yöneticilerine beddua eden sözde gazetecilerle çok oturup kalkmış, dedikodulara çok kulak aşmışsınız sanki...

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın Vali’nin söylediğini belirttiği konularda yalan söylemiş olmasını isterdim....

KAYNAK  https://www.kayseriolay.com/vali-sehmus-gunaydin-neyin-pesinde-h50710.htm