AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Kadıahmetoğulları A.Ş'nin yönetimine el koyan TMSF'nin Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlayarak biran önce hizmete açma kararlılığında olduğunu bildirdi.

20 YILA DAYANAN SORUNUN ÇÖZÜMÜ DEVLETTEN

            Devletin en önemli kurumlarından birisi olan TMSF, yönetimine el koyduğu Bank Asya ve Antalya merkezli Kadıahmetoğulları A.Ş vesilesiyle Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nin sahibi oldu. TMSF, sadece Bank Asya'nın devri dolayısıyla 112 işyerinin tapusunu devraldı. Kadıahmetoğulları yönetimini devralan devlet temsilcisi kayyum, 'TMSF, inşaatı biran önce tamamlamak istiyor' bilgisini AK Parti İl Başkanı Zabun ile paylaştı.
 
 
Belediye davadan feragat etmelidir

            AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediyesi'nin ITKM ile ilgili fesh, tespit ve ihtiyati tedbirli teslim talebiyle açtığı davadan vazgeçmesi çağrısında bulundu.
 
 
            1997'de Mehmet Aybatılı'nın Halk Pazarı Kentsel Tasarım Projesi olarak başlattığı, 1999'da Günaydın'ın başka bir projeyle devam ettiği, 2005'de Hasan Balaman'ın Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi adı altıyla sil baştan yeni bir sürece soktuğu ve bugüne kadar tamamlanamayan Isparta'nın kalbindeki büyük projede sevindirici bir haber alındı. Akdeniz, belki de projede son yılların en sevindirici gelimesini okurlarıyla paylaşıyor. FETÖ ile irtibatlı olduğu için devletin TMSF yetkilerine sahip kayyum ile yönetimine el koyduğu Kadıahmetoğulları A.Ş'nin Isparta'da ayak oyunlarıyla bitirmediği, büyük bir sorun haline getirdiği Ticaret ve Kültür Merkezi'ni devlet tamamlayacak. Bank Asya ve Kadıahmetoğulları'na el koyan devlet, ITKM'de en büyük hissedar ve yüklenici konumuna geldi. Sadece Bank Asya'dan 112 işyerinin tapusunu devralan TMSF, Ticaret ve Kültür Merkezi'ni hızlı bir şekilde tamamlayıp, Ispartalıların hizmetine sunmak istiyor.

            TMSF'nin yüklenici konuma geldiği Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nde izleyici yolu, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Akdeniz'e açıkladı. TMSF yetkisine sahip Kadıahmetoğulları A.Ş kayyumu ile temas kurduklarını anlatan Zabun, kendisine 'TMSF, Ticaret ve Kültür Merkezi'ni biran önce bitirmek istiyor' bilgisinin verildiğini açıkladı. Zabun, şöyle konuştu:

KAYYUM ATANMASINI FIRSAT OLARAK GÖRDÜK

            "Hükümetimizin Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına ilişkin mücadelesi kapsamında Antalya merkezli Kadıahmetoğulları A.Ş'ye kayyum atanmıştı. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin de yüklenicisi olan firma artık devletimizin görevlendirdiği temsilcileri tarafından yönetilmektedir. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ilimizin önemli bir sorunudur. Bizler biran önce tamamlanıp, hizmete açlımasını istiyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi ve önerilerimizi sık sık gündeme getirdik. Belediye Başkanına açık çağrıda bulunduk. Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda 'bizim vereceğimiz destek varsa, vermeye hazırız' dedik. İster siyasi, ister hukuki anlamda her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade ettik. Ama bizden şu ana kadar böyle bir destek talebi gelmedi. ITKM'nin yüklenicisi Kadıahmetoğulları A.Ş'ye TMSF yetkili kayyum atanmasını fırsat olarak gördük. Bu gelişmeyi ITKM'nin tamamlanması açısından avantaja dönüştürmek niyetindeyiz. Isparta Belediyesi, kayyum atanmasına rağmen fesih talepli mahkemeye başvurduğu haberlerini duyunca 'yanlış karar. Böyle bir fırsat değerlendirilmeliydi' diye görüşlerimizi beyan ettik.

AK PARTİ, TEMASA GEÇTİ TMSF BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

            Şirkete atanan kayyumlarla ilk temasımızı kurduk. Kendileri iyi niyetli bir şekilde şirketi yönetiyorlar. ITKM Projesi ile ilgili görüşlerimizi aktırdık. Biran önce bitirilip, halkımızın hizmetine sunulması gerektiğini söyledik. Biz işin çözümünden yana olduğumuzu söyledik. TMSF temsilcisinin de bulunduğu kayyum heyetinden aldığımız haber oldukça sevindirici. TMSF'ye Bank Asya'dan da 112 işyeri devredilmiş. ITKM'de devletimiz oldukça fazla bir hisseye sahip. Ayrıca inşaatın yüklenicisi. TMSF'nin ITKM'yi biran önce bitirip, halkın hizmetine sunma niyetinde ve kararlılığında olduğu bilgisini aldık. Bu bizim için ve Isparta için oldukça sevindirici bir gelişme. Yılların sorunu AK Parti iktidarında, devletimizin sayesinde çözümlenecek. Projeyi çözen taraf Allah'a şükür AK Parti iktidarı olacak. Bu konuda temaslarımnız devam edecek. Kayyum heyeti ile Isparta'da bir toplantı planlıyoruz. Yine ITKM'de sürecin hızlandırılması için TMSF Başkanımızdan randevu talep edeceğiz, görüşme yapacağız. İnşallah ITKM Isparta halkının hizmetine kısa süre içerisinde girecektir."

ZABUN: DAVADAN VAZGEÇİN

            Öte yandan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Günaydın'a bir çağrıda bulundu. Isparta Belediyesi'nin ITKM ile ilgili fesh, tespit ve ihtiyati tedbirli teslim talebiyle mahkemeye başvurduğunu hatırlatan Zabun, "o zaman bir açıklamamız olmuştu. 'Bu bir fırsat. Kayyum ile görüşerek devlet bu inşaatı bitirebilir' demiştik. Belediyenin mahkeme girişimini yanlış bulduğumuzu beyan etmiştik. Bugün geldiğimiz noktada TMSF Isparta için bir fırsat olarak karşımıza çıktı. Belediye bir an önce açtığı davadan feragat etmelidir. Fesih, tespit ve ihtiyati tedbir talebi geri çekilmelidir. Ortada iyi niyetli ve güçlü bir irade oluşmuştur. Devletimiz, ITKM'yi bitirecektir. Mahkeme süreci bu konuda belirsizlik ve gecikme yaşatacaktır" diye sözlerini tamamladı.