Isparta’nın yıllardır gündemini meşgul eden Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve yüklenici árma Kadıahmetoğullarına atanan kayyum heyeti incelemelerde bulundu. Heyet, inşaatla ilgili Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan bilgi aldı.

Bilindiği gibi inşaatın yüklenici árması Kadıahmetoğulları Firmasına Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında kayyum atanmasının ardından inşaatta yeni bir sürece girilmişti. Atanan o görüşmelere rağmen kayyum heyeti, Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının başlaması için bugüne kadar herhangi bir somut adım atmadı.

Ancak geçtiğimiz hafta sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Kayyum heyeti ile Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte ITKM’de bir araya geldi. O zirveye BAKA toplantısı için Isparta’ya gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu’da katıldı. Antalya Valisi Karaloğlu ile kayyum heyetinin Isparta Belediye Başkanı Günaydın’dan inşaatın son
durumuyla ilgili bilgi aldığı, bunun yanı sara árma ile belediyeye ait yerleri öğrendiklerini edinilen bilgiler arasında.

Antalya’da bulunan AVM’deki dükkanlar satışa çıktı. Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi olan ve ITKM’nin yüklenici árması Kadıahmetoğulları tarafından yapılan MarkAntalya AVM’de yer alan restoranlar satılıyor. Ekim 2016’da kayyum atanan ve árari olan sahipleri FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan AVM’deki satışın toplam değeri 20 milyon TL. Satılacak dükkanlardan elde edilecek gelirin ITKM inşaatının bitirilmesi için kullanılıp kullanılmayacağı ise merak konusu.