Keçiborlu’ya kamu yatırımları sürüyor. Bu doğrultuda ilçeye 40 yataklı yeni bir devlet hastanesi kazandırılacak. Bunun yanı sıra da ilçe kaymakamlığı binası da tamamlanmak üzere.

Keçiborlu ilçesi kamu yatırımlarından nasibini alıyor. İlçe Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın girişimleri sonucu ilçeye 40 yataklı yeni bir devlet hastanesi ile ilçe kaymakamlığı binası kazandırılıyor.

Yeni devlet hastanenin protokolünün Sağlık Bakanlığıyla birlikte yürütüldüğünü söyleyen Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak, hastanenin yapılacağı alanında belli olduğunu ifade etti. Parlak “Şuanda devlet hastanesini sağlık bakanlığı ve Rektörlük ile protokolleri bitmek üzere şuandaki meslek yüksek okulu karşısındaki eski kükürt işletmesinin olduğu yere 7 bin metre kare bir hastane yapmayı düşünüyoruz, bununla ilgilide yakın bir zamanda ihaleye çıkar tapu devri olduktan sonra, yeni hastanemizde ilçemize hayırlı olur inşallah.

Şuan için 40 yataklı olarak düşünülüyor, ilerleyen süreçte tabi sağlık bakanlığının vereceği karar bu tabi biz yer teminini yaptık.” dedi Parlak, ilçede yapımı devam eden kaymakamlık binasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Parlak “ Yaklaşık bizim hükümet binamızın 900 gündü ihale süresi inşaatımız baya hızlı ilerliyor, Süreyya beye çok teşekkür ediyorum iç işleriyle görüşmeleri yaptı ödeneğimiz geldi, inşallah bu sene mart veya nisan gibi iklim koşulları uygun olursa hükümet binamızı açmayı düşünüyoruz. Hükümet binasının ödeneğinde herhangibi bir sıkıntı görünmüyor, inşaat hızlı bir şekilde devam edecek, en kısa zamanda hükümet binamız halkımıza hizmet vermeye başlayacak.” dedi