Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Senir Beldesi’nde belediyenin tahsis ettiği binada Yaşlı Bakım Evi açıyor. Yaklaşık 10 yatak kapasiteli olacak ev özellikle çocukları Avrupa’da olan yaşlılar için hizmet verecek. Belediye Başkanı Kazım Önder Varol, birkaç eksikliğin de tamamlanmasıyla resmi açılış yapacaklarını duyurdu.

Senir Belediye Başkanı Kazım Önder Varol, katıldığı bir televizyon programında önemli projelerden bahsetti. Özellikle bayanlar ve yardıma muhtaç yaşlılara yönelik geliştirilen projelerle dikkatleri üzerine çeken Başkan Varol, yatırımları insan üzerine yapıyor.

HEM ISPARTA HALISINI YAŞATIYORLAR HEM DE KAZANÇ SAĞLIYORLAR

İlk olarak Sümer Halı’nın kapanmasıyla Özel İdare’ye geçen ip ve tezgâhları ücretsiz olarak Senir’e getiren Başkan Varol, ‘’Bunun üzerine İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla bayanlara kurs başlattık. Yaklaşık 7 yıldır bu kursu devam ettiriyoruz. 12 ay boyunca kurs sürüyor. Tezgâh ve ip gibi giderler belediye tarafından karşılanıyor. Eski gelenek ve kültürümüzü inanıyorum ki tek olarak Senir’de devam ettiriyoruz. İstanbul, Antalya, Ankara gibi yerlere halılarımızı gönderiyoruz. Civarda Isparta halısı kalmadığı için çoğu vatandaşlarımız çocuklarının çeyizlerine alıyorlar. Talep devam ediyor’’ dedi.

BAYANLARA ÖZEL SPOR SALONU

Öte yandan bayanların boş zamanlarında aktivitede bulunmaları için kasabaya spor salonu yaptıklarını bildiren Başkan Varol, ‘’Boş zamanlarda bayanların spor yapması için bir salon oluşturduk. 3 yıldır bayanlar bu salonda spor yapıyorlar. Her türlü jimnastik ve spor aletlerimizi aldık. Bayanlarımız her gün akşam burada ücretsiz sporunu yapıyorlar’’ diye konuştu.

SENİR’E YAŞLI BAKIM EVİ AÇILIYOR

Diğer taraftan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Senir’de yaşlı bakım evi açacağına değinen Başkan Varol, ‘’Senir Belediyesi kendisine ait bir mülkü müdürlüğe devretti. Avrupa’da çocuğu olan yaşlılarımız var. Binamızı müdürlüğe tahsis ettik. 10 yatak kapasiteli yaşlı bakım evi olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Birkaç eksiğimizi tamamladıktan sonra buranın resmi açılışını gerçekleştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

63 YILLIK ALTYAPI YENİDEN DÜZENLENİYOR

Bu arada 1954 yılında yapılan kanalizasyon ve altyapı hizmetlerinin bugüne kadar yenilenmediğini bunun için yeni proje yaptıklarını bildiren Başkan Varol, ‘’İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 hibemiz var. 10 milyon 300 bin lira kadar paramız onaylandı. Allah nasip ederse altyapı için 2 ay içinde ihaleye çıkacağız. Isparta bölgesinde ilk doğal arıtma bizde vardı. Bu konuda da bir sıkıntımız yok’’ dedi.

DAMLA SULAMADA 2. ETAP BAŞLIYOR

Ayrıca yıllarca vahşi sulama sistemiyle gerçekleştirilen sulamada damla sulama sistemine geçtiklerini aktaran Başkan Varol, ‘’Bölgemiz yıllarca açık sulama ile sulandı. DSİ ile Özel İdare’nin çalışmasında yüzde 50 hibeli 27 kilometre kapalı sistem borusu döşendi ve şuanda çalışıyor. 2.etap projemiz de çizildi. Tahminim Haziran ayında ihale aşamasına geçilecek. Önceden vahşi sulama varken çok ekim dikim yapılmıyordu. Damla sulamanın gelmesiyle birlikte şimdi her taraf gül bahçesi oldu. Bu hizmetleri hayata geçirmemizde bize desteklerini esirgemeyen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a, Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç, Said Yüce’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmetlerimizin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum’’ ifadelerinde bulundu.