4c'li personelle ilgili görüşmeler sırasında Komisyon üyesi Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ilginç bir çıkış yaptı...

Zaman gazetesinin haberine göre Meclis teşkilatını yeniden yapılandıran, çalışanlara yönelik yeni düzenlemeler getiren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Meclisin güvenliği sadece, polis tarafından sağlanacak, ve Meclisteki tabur komutanlığının görev'süresi sona erecek.

İdari teşkilata personel alımında 4-C statüsünde çalışanlara öncelik verilecek. Alınacak toplam personelin yüzde 20'si, 4-C'li çalışanlardan olacak, idari teşkilat kadrolarına personel alınması durumunda, alınması öngörülen kadronun yüzde 20'si 4-C statüsünde çalışanlardan olacak.
Teklif üzerinde çok sayıda önerge verildi, bunlar arasında yaklaşık 20 önerge iktidar ve muhalefet partisinden milletvekillerinin ortak imzasını taşıdı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, teklifin görüşmelerinde kendisini Nuri Alço gibi hissettiğini ifade ederek, "Meclisin kötü adamı gibi bakmaya başladılar. Nuri Alço değilim" dedi.
Bilgiç, bin 832 fazla personelin bulunduğunu belirterek, "bankamatik, kartmatik" kişilerin oluştuğunu söyledi. Bilgiç, "Ya çalışacaksınız, ya çalışmayacaksınız, bu bir seçim" diye konuştu.
Bilgiç'in, 4-C'li personelle ilgili TBMM Başkanı ile de görüştüklerini, personel alımlarında yüzde 20'lik kontenjanın mevcut 4-C'lilere ayrılması yönünde bir önerge oluşturduklarını söylemesi üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yerinden kalkarak Bilgiç'i alnından öptü.