Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 'hayalimdeki proje' dediği katlı otopark ve kent meydanı projesi gerçeğe dönüşüyor.

Bu konuda ikinci toplantısını dün yaparak  gerçek projelerle basının karşısına geçen Başkan Günaydın, eski özel idare binasının arka tarafındaki alana katlı otopark ve kent meydanı yapılması projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Günaydın, söz konusu alanda 16 parça yer aldıklarını açıkladı.  Söz konusu alanda bulunan ve belediye tarafından alınan arsa üzerindeki ev de bugün yapılan toplantıda yıkılarak, katkı otopark ve kent meydanı yapımındaki ciddiyeti ortaya koydu. Toplam 4 bin 500 metrekare alanda yapılacak olan çalışmada Isparta ikinci (4 katlı) otoparkına kavuşacak. 

 
ESKİ ÖZEL İDARE BİNASININ ARKASINA YAPILACAK 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kısa bir süre önce aynı bölge bir basın toplantısı yaparak tahmini projeler üzerinden açıklama yapmıştı. Günaydın, dün ise gerçek projeler üzerinden yapılacak olan kent meydanı ve katlı otoparkın tanıtımını yaptı. 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare Binası’nın arka tarafına yapılacak kent meydanı ve katlı otoparkın ilk adımını attı. Başkan Günaydın, söz konusu alanda 16 parça yer alındığını belirterek, toplam 3 bin 500 metrekare alan istimlak çalışmasının yapıldığını açıkladı. 
 
"HERKESİN HAKKINI VERDİK" 
Belediye Başkanı Günaydın, arsaları alırken kesinlikle herhangi bir gönülsüzlük olmadığını ifade ederek, “Herkesle el sıkışarak aldık. Kimseye bizim hakkımızı yediler gibi sözler söyletmedik. Herkesin hakkını verdik.  Bu alanda yeri olanlara paralarını nakit olarak verdik” dedi.  Ciddi bir yatırımın gerçekleştirilmeye başlandığını aktaran Başkan Günaydın, “Yerin altını değerlendireceğiz. Üstünü de halkın rahat bir şekilde gezip dolanabileceği kent meydanı haline dönüştüreceğiz.”
 
"KAYMAKKAPI MEYDANI İLE BAĞLANTILI OLACAK" 
Öte yandan, 4 bin 500 metrekare inşaat alanı olacak çalışmada kapsamında Çelebiler Mahallesi’nden geçen caddenin de altı değerlendirecek. Üst kısmı da trafiğe kapatılıp yeşil alan ve kent meydanı olarak düzenlenecek. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski özel idare binasının önünden geçen yolun alt kısmının da değerlendirilerek, Kaymakkapı Meydanı ile  bağlantılı bir kent meydanının yapılabileceğini söyledi. Başkanı Günaydın, Isparta’nın çok büyük gelişmelere gebe olduğunu ifade ederek, “Isparta’ya şu anda iki büyük otopark yapılıyor. Işıkkent Mahallesi’ne 3 bin metre kare alana 3 katlı otopark yapılıyor. İkinci büyük otopark ise buraya yapılıyor” şeklinde konuştu. 
 
"ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ BULUNACAK" 
Günaydın, Isparta’nın trafik sorununun yapılacak olan otoparklar sayesinde sona ereceğini belirterek, “Trafik sorunun bitmesi demek Kaymakkapı meydanını ve Mimar Sinan Caddesi’nin trafiğe kapatabileceğimiz anlamına geliyor. Isparta, yakın bir süre içerisinde, insanların çocukları, akrabaları ile gezebileceği nadide şehirler arasında yer alacak. Kent meydanlarında açık alışveriş merkezlerinin bulunduğu bir şehir haline gelecek” dedi.