Sayın Başkanın yeşile ve temizliğe verdiği önemi biliyoruz ama özellikle Sidre Tepesi, Kent Ormanı ve Öküzbattı daha fazla ilgi istiyor. Sayın Günaydın’ın bu bölgelerle ilgili hassas davranmasını bekliyoruz.

Isparta yeşili bol bir şehir. Mesirelik alanları çok, yaşanabilecek bir şehir. Ayazmana, Gökçay, Öküzbattı, Sirde Tepesi ve diğer mesirelik alanları var.

Bugün Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın dikkatine sunmak istediğim 3 önemli yer var. Özellikle bakım ve temizlikle ilgili. Ayazmana ve Gökçay’da sorun yok ama 3 bölge var ki daha fazla temizliğe, bakıma ve ilgili ihtiyaç var.

Hafta sonu dikkatimi çekti. Sidre Tepesine Ispartalı çıkıyor. Pikniğe, yürüyüşe, sohbete çıkan yüzlerce vatandaşımız var. Sidre Tepesinin bitişiğinde Kent Ormanı var. 

Kent Ormanının içi ciddi bir temizlik ve bakım istiyor. Kent Ormanı tamamen amacından sapmış, pis bir vaziyette yanlış işlerin merkezi haline gelmiş. Hem kontrol lazım hem de temizlik. Temizlik açısından Sidre Tepesi de aynı.

Öküzbattı mevkii olarak bilinen, Teraspark’ın alt kısmı da aslında iyi bir mesilerik alan. Ama ilgi, bakım ve yeni bir düzenleme gerekiyor.  

Yeşile ve temizliğe büyük önem verdiğini bildiğimiz Sayın Günaydın’dan bu üç bölgeye daha fazla ilgi bekliyor Ispartalı. Ekipleri gönderip yapılması gerekenleri yaptırdığı takdirde, dua ve teşekkür alacaktır.

Ayrıca Isparta iki yeni mesirelik alana sahip olacak, diğer alanlar rahatlayacak, Kent Ormanına da sahip çıkılmış olacaktır.

Sayın Günaydın’ın hassas davranacağını biliyorum. Ama durum aciliyet içeriyor. Yaz aylarının geldiği, insanların piknik yapmak için yer aradığı, havaların ısınması ile yangın tehlikesi ile karşı – karşıya olan Kent Ormanı için acil adım atılması gerekiyor.

Sayın Başkan buraları kendi gidip – görürse durumu daha net görür. Şimdiden teşekkür ediyorum.

YURTLARIN PLANLAMASI

Önümüzdeki günlerde Isparta’daki ortaöğretim yurtları ile ilgili planlama yanlışlarını gündeme getireceğim. 

Binlerce öğrencilerin kaldığı yurtlar var ama planlama yanlışlıkları nedeniyle hem öğrenciler mağdur oluyor, hem de idareciler sıkıntı çekiyor. Isparta’nın elinde bu kadar imkan var ama yetkililer, bu işin ilgilileri kimse planlama sorunu yaşıyor, ya da ilgilenmiyorlar.

Kendi işleri ile ilgilinseler, lüzumsuz işlere bakmasalar olur ama ne yazık ki başka işlerle meşguller.

SDÜ’NÜN YAPTIĞI İKİ ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü 2 alanda önemli çalışmaya imza attı. Birincisi şehir için sektör çalışmaları, ikincisi ise “üniversitenin şehre katkısı ve öğrenci Isparta’ya nasıl gelir?”

Her iki çalışma ile ilgili önümüzdeki günlerde basınla bilgiler paylaşılacak. Ispartalı görecek ki acil önlem alınması gerekiyor. Yoksa kısa vadede Isparta elindeki öğrenciyi de kaybedecek.