Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ali Önal, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Isparta’da yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu söyledi; TOKİ değil Emlak Konut zihniyetine gereksinim duyulduğunu kaydetti.

-Isparta treni kaçırmaya devam ediyor

Hâlihazırda Kentsel Dönüşüm bağlamında üretilen çalışmaların ‘eskisini yık- yenisini inşa et’ formundan öteye geçmediğini ifade eden Önal, “Isparta bu açıdan fırsat trenini kaçırdı. Kaçırmaya da devam ediyor. Biz yıllardır ne söylediysek yerel yönetime dinletemedik. Artık 2019’a geliyoruz. Ak Parti gelecek. Ak Parti yapacak. Başka çözüm kalmadı” dedi.

-Isparta’ya Emlak Konut zihniyeti gelmeli

Yeni Deprem Atlası’nda Isparta’nın ‘Çekinceli Coğrafya’ olarak kodlandığına atıf yapan İnşaat Mühendisi Önal, “ev formlarının değişiminden gelecek 100 yılı planlayan şehircilik strateji planına kadar her alanda devrim gerekiyor. Isparta’ya TOKİ değil Emlak Konut zihniyeti gelmeli. Zira TOKİ ihtiyacı gideriyor. Emlak Konut ihtiyacı gidermenin yanı sıra büyük perspektifler çiziyor” şeklinde konuştu.

Isparta treni kaçırdı. Kaçırmaya da hâlâ devam ediyor: İnşaat Mühendisi Ali Önal, Afet Kanunu bağlamında şu an yapılan çalışmaların sadece ‘yık- yap’ şeklinde olduğunu söyledi, çarpıcı eleştirilerde bulundu. 

Bize TOKİ değil Emlak Konut zihniyeti gerekiyor

Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ali Önal, ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ bağlamında Isparta’da yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu söyledi; TOKİ değil Emlak Konut zihniyetine gereksinim duyulduğunu kaydetti.

-Emlak Konut zihniyeti gerekli

Yeni Deprem Atlası’nda Isparta’nın ‘Çekinceli Coğrafya’ olarak kodlandığına atıf yapan İnşaat Mühendisi Önal, “ev formlarının değişiminden gelecek 100 yılı planlayan şehircilik strateji planına kadar her alanda devrim gerekiyor. Isparta’ya TOKİ değil Emlak Konut zihniyeti gelmeli. Zira TOKİ ihtiyacı gideriyor. Emlak Konut ihtiyacı gidermenin yanı sıra büyük perspektifler çiziyor. Yaşam alanları dönüşümü sağlıyor” şeklinde konuştu.

-Yerel yönetime söylenecek söz kalmadı

Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ali Önal, Kentsel Dönüşüm konusunda Isparta’nın fırsat trenini kaçırdığını söyledi. Isparta’nın ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ bağlamında fırsat trenini Belediye’nin tutumu nedeniyle kaçırdığını anlatan Önal, şöyle dedi:

“Şu an Kentsel Dönüşüm projeleri ‘eskisini yık. Yenisini yap’ şeklinde gidiyor. Bu, Afet Kanunu’nun ana gayelerinden biri değildi. Dolayısıyla Isparta Afet Kanunu’nun sunduğu fırsat trenini çok önceden kaçırdı. Ve hâlihazırda kaçırmaya da devam ediyor. Kentsel Dönüşüm için bu noktada yerel yönetime söylenecek söz kalmadı.”

-Ak Parti gelecek. Ak Parti yapacak

Isparta’nın Yeni Deprem Atlası’nda ‘Çekinceli Coğrafya’ olarak sınıflandırıldığını anımsatan İnşaat Mühendisi Ali Önal, “bizim yıkıp- yeniden yapmaya değil büyük bir perspektife ihtiyacımız var. Engel ortada. Tek tesellimiz artık 2019’un çok yaklaşıyor olması. 2019’da Isparta Belediyesi’ne AK Parti gelecek. Bu büyük dönüşümü Ak Parti yapacak” şeklinde hedef çizdi.

-Isparta’da ev formlarının değişmesine dâhi ihtiyaç var

Isparta’nın gelecek yüz yılının planlanması gerektiği kuramını ortaya atan Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ali Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz çok uzun yıllardır ‘mahalle bazında’ çözüm üretilmesi gerektiğini söylüyoruz. Eski mahallelerin yeniden planlanması ve inşa edilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Ve geniş açıdan düşünüyoruz. Isparta’da ev formlarının dâhi değişmesine mutlak ihtiyaç var.

‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ Isparta açısından çok büyük bir fırsattı. Belediye’nin tutumu nedeniyle o fırsat treni kaçtı. Kaçmaya da devam ediyor. Şu anda Kentsel Dönüşüm ‘eskisini yık. Yenisini yap’ şeklinde devam ediyor. Bu bir makyajdır. Gerçek bir çözüm değildir. Afet Kanunu ruhu ile de gerçek anlamda örtüşmemektedir.”