Antalya'da meydanlara Osmanlı çeşmesi yapılıyor. Kepez Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında anıtsal niteliği olan Osmanlı dönemi meydan çeşmeleri yaptıracak. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmanlı Devletinde hayır sanatı olan çeşme ruhunu yaşatmayı amaçlayan proje ile 5 ayrı noktaya 5 meydan çeşmesi, bir de cadde çeşmesi yaptırılmaya başlandı.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede Isparta'daki Ulu Cami Çeşmesi örnek alınarak inşa edilmeye başlanan ilk çeşmeyi inceledi.
    Yetkilerden bilgi alan Tütüncü, çeşmelerin anıtsal niteliğe sahip akıp geçen zaman içerisinde kıymetlenecek eserler olacağını belirtti.

    Çeşme projesiyle Osmanlı'nın, su kültürüne getirmiş olduğu değeri anlatmak istediklerini ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti: 
    "Kepez'in farklı noktalarına meydan çeşmelerini kazandırıyoruz. İlkinin yapımını Park Orman'da başlattık. Çeşmeler ile anıtsal değeri olan üzerindeki taş işçiliği elle yapılan sanat eserleri olacak. Çeşmelerimiz, bakanların estetik zevkini de tatmin edecek. İnsanlar görsel sanat Kepez Belediyesi, ilçenin çeşitli eserine baktıklarında nasıl mutlu oluyorlarsa çeşmelerimize bakınca da aynı mutluluğu yaşayacaklar."

    Çeşmelerin, bulundukları yerin meydanını süsleyeceğini, insanlar için buluşma noktası olacağını aktaran Tütüncü, çeşmelerin ayrıca önünde hatıra fotoğrafının çekileceği güzel bir mekan haline geleceğini dile getirdi.