Gelendost ilçesinin Yenice köyünde düzenlenen ''Bilinçli Kerevit Avcılığı ve Pinter Ağı Donatma'' eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) önderliğinde, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Çek Cumhuriyeti'nden South Bohemia Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'de Kerevit Üretim ve Pazarlamasının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Yenice köyünde düzenlenen Bilinçli Kerevit Avcılığı ve Pinter Ağı Donatma eğitimi tamamlandı.
Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine, Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, ITSO Yönetim Kurulu üyeleri Osman Şahlan ve Şükrü Top, ITSO Meclis Üyesi Mustafa Hobanoğlu, akademisyenler, yetkililer ve kursiyerler katıldı.
Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, yaptığı konuşmada, kerevit üretiminin bölge ve ülke ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu, projenin ilçenin ekonomik gelişimine katkıda bulunacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Halim Kıyak da, eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Projenin ortaya çıkması için büyük emek harcayanlardan birisi olduğunu belirten ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şahlan ise ''Proje eğitimlerine katılan kursiyerler daha kolay iş bulma imkanına kavuşacak. Bundan sonra bir iş görüşmesine gittiklerinde boş CV ile gitmeyecekler'' dedi.
Proje Eğitim Koordinatörü ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler, eğitimlerde Eğirdir Gölü'ne zarar vermeden nasıl kerevit avcılığı yapılacağının öğretildiğini kaydetti.
Eğitim süresince özellikle ev kadınlarına ek gelir sağlayacak kerevit avcılığında kullanılan pinter ağını örme eğitimi verildiğini anlatan Diler, ''Umarım eğitimler önümüzdeki süreçte pozitif etkilerini gösterecektir'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan 25'i kadın toplam 50 kursiyere sertifikaları verildi.