Eğirdir İlçesine bağlı Gökçehöyük Köyünde dün sabah saatlerinde evden ayrılarak keçilerini otlatmaya çıkan Kerim AYCAN (65) kayboldu. En son sele kapılmadan önce bir vatandaş tarafından görülen Kerim AYCAN Öküzbattı mevkiinde derenin taşması  ve keçilerinden 3 tanesini kurtarmak isterken kendisini azgın sulara bıraktı. Keçisini tutarak yaklaşık 2 km sürüklendiği tahmin edilen Kerim AYCAN kayboldu.

Eve dönmeyen AYCAN'ın hayatından şüphe eden ailesi Jandarma ve Kurtarma ekiplerine haber verdi. Bütün köy halkı başta olmak üzere Jandarma ve AFAT Kurtarma ekipleri Kerim AYCAN'a ulaşmak için büyük çaba sarf etti. 

Jandarma Komutanı Ali DEMİR ve Jandarma ekiplerinin ve Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucu akşam 22.30'da 2 km sürüklenen AYCAN'ın cansız bedeni İkizpınar mevkiinde derenin kenarında suyun biraz olsun çekilmesiyle bir ağaca takılı olarak bulundu.

Köy muhtarı Süleyman DEMİR olay yerinde yaşananları anlattı.

Jandarma Kerim AYCAN'ın cansız bedeninin olduğu yere kimseyi yaklaştırmazken. Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Başak ERYILMAZ ŞAKTANLI olay yerine gelerek gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Kerim AYCAN'ın cansız bedeni tabuta konularak Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Antalya'da yaşayan Kerim AYCAN'ın oğlu ise olay yerine saat 10.00'de ulaşarak babasının cansız bedenini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum Kerim AYCAN'ın kendi ismini taşıyan torunu Kerim AYCAN'a sünnet düğünü yapmak istediği ve bu düğünde olmayı çok istediği öğrenildi.

Olay Eğirdir başta olmak üzere Gökçehöyük'te büyük üzüntü yarattı.

Merhuma Allah'tan Rahmet, yakın, eş, dost ve akrabalarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kemal Erben