Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan yargılanan Nevin Yıldırım hakkında verilen 7 kişilik bilirkişi kurulu raporunda, 2 uzmanın şerhine karşın 5 uzman cinayetin bilinçli olarak işlendiği yönünde fikir birliğine vardı.
 
Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde 2 çocuk annesi 30yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ilerisürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesitüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak 'İşte namusuma uzananın kellesi'diyerek köy meydanına attı. Olaydan sonra tutuklanan ve Yalvaç Ağır CezaMahkemesi'nde 'tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundanağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, 17 Kasım2012'de bir kız Bebek dünyaya getirdi. DNA testi sonucu babalığı belirlenenNurettin Gider'in nüfusuna kayıt edilen Bebek, anne Nevin Yıldırım tarafındanistenmeyince devlet korumasına alınarak koruyucu bir aileye verildi.
 
Nevin Yıldırım'ın avukatının talebi üzerine mahkeme,'Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Adli Tıp BilirkişiKurulu'ndan sanığın durumuna ilişkin bir rapor istedi. 24 Haziran 2014'tetamamlanan bilirkişi raporu, 8 Ağustos'ta yapılacak olan duruşmada sanığaokunacak. Raporu hazırlayan 7 kişilik bilirkişi kurulunda yer alan 5 uzmancinayetin bilinçli işlendiği konusunda fikir birliğine varırken, biri kurulbaşkanı olmak üzere 2 uzman ise cinsel saldırıya dikkati çekerek muhalefetşerhi koydu.
 
5 UZMAN: AKIL HASTALIĞI YOK
 
Kurulda yer alan 7 üye içerisinde bulunan 5 uzman, NevinYıldırım'ın 'tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek suçu ile ilgili olarakfiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiil ile ilgili olarakdavranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak nitelikte bir akıl hastalığıolmadığı' yönünde rapor verdi.
 
Raporda ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanları Yrd. Doç. Dr.Meltem İnci Atay, Yrd. Doç. Dr Abdullah Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Arif Demirdaş,Yrd. Doç. Dr. Kadir Demirci ve adli tıp uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Küpeli'ninimzaları yer aldı. Uzmanlar, ayrıca sanık Nevin Yıldırım'ın Bakırköy ve SDÜ'deyapılan muayenelerinden yola çıkarak 'major depresif bozukluk' taşıdığıkanaatine vardı.
 
KURUL BAŞKANI VE ÜYEDEN MUHALEFET ŞERHİ
 
Adli Tıp Bilirkişi Kurulu'na başkanlık eden Prof. Dr. S.Serhat Gürpınar ile kurul üyesi adli tıp uzmanı Yrd. Doç. Dr Mustafa Demirerise kurul kararına muhalefet etti. Muhalefet şerhinde, Nevin Yıldırım'ınNurettin Gider'i öldürürken hayalarına ateş etmesinin, cinsel saldırıya uğramışkimselerin cinsel saldırıyı yapanlara karşı işlediği yaralama olaylarındakitipik davranışla uyumlu olduğuna işaret edildi.
 
Şerhte ayrıca öldürme eylemi sonrası başın kesilerek köymeydanına atılması şeklinde pek rastlanmayan olayın olağan bir öfke ve nefretduygusunun çok ötesinde bir davranış olmasıyla birlikte, değerlendirilmesinde'biriktirilmiş çaresizliğe bağlı duygusal bir boşalma' olduğu görüşüne yerverildi. Muhalif üyeler, "Sanığın kendisine yönelik intihar düşüncesi ilebilinçdışı ego savunması olarak öldürme isteğinin karşıya yansıtılmasıdüşüncesinin karışması sürecinde, davranışlarını yönlendirme yeteneğininkalkmış olması tıbben mümkündür" dedi.
 
Sanık avukatı Hüseyin Aksoy, rapor konusunda yaptığı açıklamada,müvekkilinin yaşadığı cinsel saldırı ve travmalar nedeniyle böyle bir suçakarıştığını, Adli Tıp Bilirkişi Kurul Başkanı ve bir üyenin de belirttiği üzereolay esnasında akıl sağlığının yerinde olmadığını düşündüğünü belirterek,raporla ilgili takdirin mahkeme heyetinde olduğunu söyledi.