Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emekliye promosyon konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun bankaların hesabına göre açıkladığı 3 yılda 26 TL rakamıyla ilgili “Keşke bu parayı söylemeseydi. Bankaların bu şekilde teklif ettiğini söylemek istedi. Ben 600 ya da 900 TL alacağımızdan umutluyum” dedi.
 
Emeklinin promosyon konusu halen belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun son yaptığı açıklama emeklinin hayallerini biraz kırmış durumda. Müezzinoğlu, “Azami olarak yıllık 100 milyon gibi bir rakam çıkıyor, 3 yıllık dediğinizde 300 milyon lira. 300 milyon lirayı 11,5 milyon emekliye paylaştırdığınızda ve bunu da gruplara böldüğünüzde hangi gruba ne kadar düşeceğini hesaplayabilirsiniz. Bu rakama biz razı değiliz veya bu rakamla ilgili bir sorumluluğu yüklenmek istemiyoruz. Ama emeklilerimizin dernekleri var, bunların farklı özel bankalarla iletişimleri var. Serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde o haklarını da değerlendirebilirler” demişti. Bakan Müezzinoğlu’nun açıkladığı rakamlara göre emekliye 3 yıllık 26 lira gibi bir promosyon ödemesi çıkıyor. Bu rakamı değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülakdir Ersal, “Keşke bu parayı söylemeseydi. Bankaların bu şekilde teklif ettiğini söylemek istedi” dedi.
 
EMEKLİ ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL PARAYI YA 600 YA DA 900 LİRA OLARAK ALACAĞINDAN UMUTLUYUM
 
Abdülkadir Ersal, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Promosyon konusu uzun süredir gündemimizde. Her gelen bakana, milletvekillerimize, başbakanımıza dosya vererek bunu istemekteyiz. Aslında bu devletin vereceği bir para değil. bu bankaların karından dağıttıkları para. Bu parayı memurlar alıyor ama emekliler almıyor. Bizde promosyon almaya hakkımız var dedik.  sadece çalışan promosyon alır diye bir ibare var. Bu bakanlar kurulundan değiştirilebilir. Bu konuda  bir sürü mücadele ettik. Seçimden önce sayın başbakanımız yılda 300 lira promosyon verilecek dedi. Seçim geçti, Ramazan Bayramı’nda verilecek denildi. Ramazan Bayramı geçti, Kurban Bayramı’nda verilecek denildi. Ama halen verilmedi. Eski Çalışma Bakanımız Süleyman Soylu’yla Isparta’da yaptığımız görüşmede verileceğini söylemişti. Sonra kendisi İçişleri Bakanı oldu. Yerine gelen Sayın Bakanımız Müezzinoğlu geçen hafta son aşamaya geldiğini söylemişti, bizde umutlanmıştık. Ama haberlerde talihsiz bir açıklama gördük. Yılda 100 milyon lira yatırılıyor, 3 yılda 300 milyon, 11 milyon emekliye bölüyorlar, 3 yıllık 26 lira gibi bir para çıkıyor. Keşke bu parayı söylemeseydi. Bankaların bu şekilde teklif ettiğini söylemek istedi. Ben bu konuda umutluyum. Emekli anasının ak sütü gibi helal parayı ya 600 ya da 900 lira olarak alacağından umutluyum.”