Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımefendi geçtiğimiz hafta KETEM’ i ziyaret etti.

KETEM farkındalık çalışmalarına destek

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet KARAKAYA'nın yaptığı açıklamay göre:

"İlimiz KETEM’ de yürütülmekte olan Kanser Tarama Programlarında halkımızın farkındalığının arttırmak ve daha fazla kişiye ulaşabilmek için KETEM çalışmalarına destek vereceğini belirten Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımfendi’ ye KETEM Hekimi Dr. Meral KİŞİOĞLU tarafından brifing verildi. Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımefendi’ nin yürütmekte olduğu projeler içerisinde olan “Mahalle Anneleri Projesi” nde görevli bayanlar ile aynı mahallelerin muhtarlarının organizasyonu sağlandı.

Böylece mahalleleri için bir araya gelen proje üyeleri ve muhtarlar oluşturdukları ekipleri KETEM’ e getirmeye başladılar.

 Ayrıca ilçelerde farkındalığın arttırılması ve Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ilçelerden KETEM’ e tarama yaş guruplarının transferi ile ilçelerde yapılan kanser tarama çalışmalarına destek amacıyla Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımefendi’ nin önderliğinde bütün ilçe kaymakam eşlerine Dr. Meral KİŞİOĞLU tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tüm bu etkinliklerin sonrasında KETEM ve İlçe Birimlerine ilginin arttığı gözlemlenmiş olup, verdiği desteklerden dolayı Dr. Ruhan ÖZKAN Hanımefendi’ye teşekkür eder, çalışmalarında başarılar temenni ederiz."