Matbaalar Caddesinde bulunan bazı esnafların gazete ilanı ile trafiğe kapalı alanın yeniden açılmasına ilişkin ilanı üzerine Belediye anket düzenledi. Başkan Balaman"ın talimatı üzerine Zabıta ekipleri tüm esnafı tek-tek dolaşarak görüşlerini sordu. 150 esnaftan 110"u Matbaalar Caddesinin saat 11.00 ilâ 17.00 arası kapalı kalmasını isterken, 40 esnaf bu alanın sürekli trafiğe açık olmasını istedi.

 

Gazetede bu tür bir ilan çıkması üzerine Matbaalar Caddesine giden Belediye Başkanı Hasan Balaman tüm esnafın aynı görüşte olmadığını görünce Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir"e talimat vererek bu alanda bulunan tüm esnafın görüşünün alınmasını ve buradan çıkacak karara göre hareket edilmesini istedi.

 

Önceki gün Zabıta ekipleri tarafından başlatılan "Matbaalar Caddesi"nin trafiğe açılmasını istiyor musunuz?” anketi dün öğle saatlerinde sonuçlandı. Kararı açıklayan Başkan Yardımcısı konu hakkında şunları söyledi:

“Bazı esnaf arkadaşlarımızın gazeteye ilan vermek suretiyle bu alanın trafiğe açılmasını istediklerini belirtmeleri üzerine dün Başkanımızla buraya gelerek esnafımızla görüşmeler yaptık. Çoğu esnafımızın aynı fikirde olmadığını görünce tüm esnafımız arasında anket yapmaya karar verdik. Zabıta ekiplerimiz burada bulunan 150 esnafımızla birebir görüşme yaptı. Her esnaf kararının altına imzasını attı kaşesini bastı. Bu esnaflarımızdan 110 tanesi bu alanın trafiğe kapalı alan olarak kalmasını isterken 40 esnafımızda açılmasını istediğini belirtti. Bu durumda biz çoğunluğun sesine kulak vererek bu alanda eski uygulamayı devam ettirme kararı aldık.”

 

Bu karardan sonra Matbaalar Caddesi eskiden olduğu gibi saat 11.00-17.00 arası araçların girişine yasak olurken bu saatler dışında trafiğe açılacak.