CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yapılacak olan büyük kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişmesi gerektiğini bildirdi. Şenol, Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi halinde ise il örgütünü görevden alma gibi bir durumun olmayacağını savundu.

CHP sular iyice ısındı. Büyük Kurultay öncesi adaylar da kendini gösteriyor. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra Grup Başkanvekili Muharrem İnce de adaylığını açıklamıştı. CHP Isparta İl Teşkilatı da tavrını İnce’den yana koymuş ve Kılıçdaroğlu’na açık destek çağrısında bulunmamıştı. Bu kararının arkasında yatan sebebi açıklayan Şenol, şunları söyledi;

“2015 SEÇİMLERİNİ KİM KAZANACAKSA ONUNLA YOLA DEVAM ETMEK LAZIM”

“Kurultay delegelerini özgür iradesiyle başbaşa bırakmak lazım. Çoğu il başkanı destek açıklaması yaptı. O zaman kurultaya gerek yok ki! Muharrem İnce milletin takdirini kazanan bir milletvekili. Aday olması da büyük ses getirdi. Bizim için hoş bir durum. 2015 seçimlerine kim kazanacaksa onunla gitmek lazım. Kusura bakmayın başarısız olanı desteklemenin bir mantığı yok. Ben herkese danıştım öyle açıklamada bulundum. Biz doğruları söyledik.

“DELEGELER SADECE SOKAĞA ÇIKIP HALKA SORSUN ONA GÖRE SANDIĞA GİTSİN”

Isparta’da 8 delegemiz var. Özgür iradeleriyle kimi desteklemek isterse onu desteklesinler ama herkesin gönlünden geçen biri mutlaka var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu 4 seçimden de başarısız çıktı.

Kan değişimi şart. Kurultay delegelerinin de bu imkanı sağlayacağını düşünüyorum. CHP’yi iktidara taşıyacak başkan ve yönetimin oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Kurultay delegelerine bir çağrım var; Sokağa çıksınlar, ‘Hangisi 2015 seçimlerini kazanabilir?’ diye halka sorsunlar. Sandığa ondan sonra gitsinler. Partililere de sormasınlar.

“ISPARTA TEŞKİLATININ GÖREVDEN ALINMASINA İHTİMAL BİLE VERMİYORUM”

Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçilirse Isparta teşkilatıyla ilgili en ufak tasarrufunun olacağını beklemiyorum. Bize açık destek vermedi diye il örgütünü görevden alacağını zannetmiyorum. Biz fikir suçu, tüzük suçu işlemedik. 2 yıldır biz görüşlerimizi zaten bildiriyoruz. İhtimal vermiyorum. Isparta teşkilatı dimdik ayaktadır.”