CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, "Sen Demirel'in tırnağı bile olamazsın." dedi.     Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerinin Isparta durağında Hükümet Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan'ın Süleyman Demirel'e yönelik eleştirilerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ben siyasete en son giren siyasetçiyim. Uzun yıllar devlete hizmet ettim, emek verdik, alın teri döktük. Yaşamım boyunca taş taş üstüne koyan herkese hakaret etmedim kötülemedim. İster CHP, ister Özal, ister Menderes, ister Demirel hepsine şükran borçluyum. Bir başbakan düşünün, Isparta'dan oy almış, milletvekili çıkarmış Demirel'e 'şöyle böylesin' diyor.

Sen Demirel'in tırnağı bile olamazsın. Geldiğin yolda, içtiğin suda Demirel'in parmağı var." şeklinde konuştu.     Geçmiştekileri her zaman şükranla anmanın temiz bir siyasetçinin görevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Biz onlar gibi geçmişi kötüleyerek değil geleceğe umutla bakan Türkiye'yi düşünüyoruz. Emekli çiftçi hayatından memnun mu? Hangi istikrar? Bunların söz ettiği istikrar ceplerini dolduran istikrar... Isparta'ya bir bakın büyüdü mü? Büyüseydi 5 milletvekili sayısı 4'e düşmezdi. Göç alan Isparta'yı göç veren hale getirdiler. AK Parti'yi sandığa gömmek için söz veriyor musunuz? Siz söz dediniz Recep Bey'in ezberi bozulmuştur. Şimdi söylüyorum Allah'ına kurban Isparta."     

Kılıçdaroğlu, daha önceki mitinglerde tekrar ettiği emeklinin maaşından kesilen yüzde 15 prim borcunu ve esnafın elektrik borç ve faizini kaldıracağını tekrarladı. Kılıçdaroğlu, bunları ilk 4 ay içinde yapamadığı taktirde hem başbakanlık görevini, hem de siyaseti bırakacağını belirtti. İktidara geldiklerinde mazotu 1,5 liraya indireceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin gövdesini silkeliyorum. 81 ilde, 200'ün üzerinde ilçede silkeliyorum. Ben gövdesini silkeleyeyim, dallarını silkelemek size ait. Dikkatli olun Isparta'dan bir elma düşer demeyin, Erdoğan düşebilir."     

Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanlarında pankart okuma alışkanlığını burada da devam ettirerek, "Kemal maskeni indirecek, öğrenciler şifreni çözecek, çiftçiler toprağa gömecek, emeklileri hurdaya ayıracak' ben diyordum bunları, ancak bugün vatandaşlarım, öğrenciler benden önce davranmışlar, Recep'in şifresini çözmüşler." dedi.     Kılıçdaroğlu, emekli ve esnaf ve memurlara seslenerek, "Bu zulme son vermek için sandıkta AK Parti'ye ders vermek için bana söz veriyor musunuz? Ben de size söz veriyorum. AK Parti'ye dönüp, altı oku görüp, Mustafa Kemal'in partisini göreceksiniz, mührü basacaksınız. Ondan sonra bana hesap soracaksın, sözümü tutacağım, tutmazsam sandıktan indirin. Bütün ayrıntıları düşündüm verdiğim sözlerin." şeklinde konuştu.   

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a askerlik göndermesi yaparak, "Senin oğlun Bilal 21 gün askerlik yaparken aklına geldi mi bu vatanı kim savunacak diye? Bu milletin ruhunda Kuva-i Milliye'nin ruhu vardır. Biz 9 ayı bırak 9 yılda askerlik yaparız." şeklinde seslendi.     Kılaçdaroğlu, annelere de seslenerek şunları söyledi: "Bir milyon 700 bin çocuğun geleceği ile oynadılar. Savcılara da talimat verdiler şifre yok diye. Kimin savcılarısınız? AK Parti'nin mi? Devletin mi savcısısınız. Çocuklarınızın umutları ile oynayan iktidara ders vermelisiniz ki bir daha kimse şifreli sınav yapmasın."     CHP lideri alandaki vatandaşlardan günde 10 dakika zaman ayırarak CHP için çalışmalarını istedi. Kılaçdaroğlu, "Sokakta kimi görürseniz 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamı var.

Yeni bir lider deneyelim, halkı düşünen, emeği düşünen, yolsuzluklarla mücadele eden bir lider var' diyelim." diye konuştu."TELEVİZYON OLMAZSA ISPARTA MEYDANINA GEL"    Daha önce istediği televizyon kanalında istediği gazetecilerle tartışmaya davet ettiği Başbakan Erdoğan'a bu çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Erdoğan'ın istediği televizyon kanalında tartışmaya hazır olduğumu söyledim, çıkabilir mi? Onun arzu ettiği gazetecilerle çıkabilir mi?

Tek başına çıkamaz. Ben ona bir şans daha tanıdım. Bilgisi yetersizdir. Arzu ediyorsa bakanlar kurulunu getirir, ben tek başıma çıkacağım, ancak o çıkamaz. Çıkması için üç şart lazım. Geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi ve mangal gibi bir yürek lazım. Korkak adamdan başbakan olmaz. Cesareti olmayan adamdan başbakan olur mu? Ben karate, judo bilen iri yarı bir adam değilim. O soracak ben cevaplayacağım, ben soru soracağım sen dut yemiş bülbüle döneceksin. Yüreği varsa eğer televizyon istemezse Isparta'da da bu meydan var, gelsin tek başıma geleceğim. Ancak gelemez."