Isparta"nın en şirin ilçelerinden olan Yalvaç"taki atölye, hem yöre halkına gelir kaynağı oldu hem de bugüne kadar yapılmamış bir çalışmaya önderlik yaptı.

Türk el sanatlarının vazgeçilmez parçalarından olan kilim, Yalvaç"ta bir başka anlam kazanıyor. Zemini kilim, deseni halı olan modeller öyle rağbet gördü ki, "Yalvaç kilimleri" adı ile anılmaya başladı. Özel kökboyaların kullanıldığı kilimlerin her iki yüzü de kullanılabiliyor ve yıllar geçtikçe canlılığını koruyor.

Yalvaç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önderliğinde, 3 yıl öncesi başlayan bu serüven, yöre halkının da geçim kaynağı, ikinci yuvası hatta bir hayatının bir anlamı haline geldi.

Bugüne kadar sokağa dahi çıkamayan 150 bayan, Rampalı Çarşı"da açılan yün halı ve kilim atölyesinde varoluşun ve üreterek topluma yararlı birer birey olmanın zevkini yaşıyor.

Atölyenin kurulmasında öncülük yapan Yalvaç Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mukaddes Taşdan, bu gelişimi kendi binalarında sürdürmeyi hedeflediklerini anlattı.

Taşdan, atölye ile hayat bulan bayanların durumunu anlatırken de çok anlamlı bir mesaj verdi.

Pazarlaması da fuarlar aracılığıyla yapılan atölyeye 3 yıldır gelen kursiyer, ailesine maddi katkı sağlamaktan son derece mutlu. Usta Öğretici Necla Bayhan Ustaoğlu da Yalvaç"ta bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor.

Bu görüntülerden sonra Türkiye"nin en kaliteli kilimlerini uzaklarda aramaya gerek yok. Gelişim ve değişim adına yapılan emeğin Isparta ve ülke genelinde ilerlemesini diliyoruz.